От четвъртък, 4 юни, Чехия и Словакия отварят изцяло националните

...
От четвъртък, 4 юни, Чехия и Словакия отварят изцяло националните
Коментари Харесай

Чехия и Словакия отварят общата граница на 4 юни

От четвъртък, 4 юни, Чехия и Словакия отварят напълно националните граници, затворени по време на пандемията, за свободното придвижване на жители и артикули. Това заяви организация ЧTK, представена от БГНЕС.
Съответното съглашение е реализирано от чешкия министър председател Андрей Бабиш и ръководителя на словашкото държавно управление Игор Матович, който е на посещаване в Прага.
Полицейското наблюдаване на границата сред Чехия и Словакия ще завърши в среднощ на сряда против четвъртък. Подобряването на епидемиологичната обстановка в двете републики разреши на управляващите да отстранен рестриктивните мерки за придвижване на своите поданици в чешките и словашките територии.
Матович, който оглави държавното управление на Словакия преди два месеца след парламентарните избори на 29 февруари там, извърши първото си задгранично посещаване в Прага. Освен Бабиш, той възнамерява срещи с водачите на чешкия парламент. Той ще бъде признат и от президента на републиката Милош Земан. Основните тематики на полемиката са битката с ковид, вероятностите за развиването на Европейския съюз и двустранните връзки сред Чехия и Словакия.
Матович управлява центристкото политическо придвижване „ Обикновени хора и самостоятелни персони “, което реализира най-хубави резултати на парламентарните избори през февруари в Словакия. Кабинетът на министрите, отпред с министър-председателя, беше утвърден от президента на републиката Зузана Чапутова на 21 март, а на 30 април получи поддръжката на депутатите от Националния съвет (парламента на Словакия).
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР