от Черноморската инициатива за зърно е руски шантаж с глад.

...
от Черноморската инициатива за зърно е руски шантаж с глад.
Коментари Харесай

Украйна зове света да се обедини срещу игрите на глада“ на Русия

от Черноморската самодейност за зърно е съветски шантаж с апетит. Това се показва в позиция на посолството на Украйна в България.

Отбелязва се, че Русия употребява храната като оръжие.

От посолството акцентират, че над 400 милиона души по света разчитат на жизненоважни украински зърнени доставки, с цел да обезпечат хранителната си сигурност, най-вече в Азия и Африка.

Продоволствената сигурност е основен съставен елемент от, която има за цел да възвърне обективен и дълготраен мир в Украйна в сходство с Устава на Организация на обединените нации и резолюциите на Общото заседание на Организация на обединените нации, акцентират от посолството и приканват всички страни и организации да вземат участие в използването му.

Допълва се, че Русия редовно попречва естественото действие на Черноморската самодейност за зърно и излага милиони хора по света на риск от апетит и растящи цени на храните, откогато се отдръпна от зърнената договорка.
 Европейски Съюз търси повече сухопътен експорт на зърно от Украйна
Европейски Съюз търси повече сухопътен експорт на зърно от Украйна

Русия анулира гаранциите за сигурност на износа на зърно от Украйна

Според Украйна това е част от умишлената съветска тактика за дестабилизиране на азиатските и африканските страни,  която цели тежката хранителна рецесия да провокира обществени безредици, миграция и политически катаклизми.

Русия би трябвало да спре да играе на " игри на глада " с хора по целия свят, акцентират от посолството и допълват, че като провокира повишаване на храните, Русия желае да завоюва повече пари от личния си селскостопански експорт.

Изтъква се, че които са от решаващо значение за световната продоволствена сигурност, с цел да реализира политическите си цели.

От посолството упорстват да бъдат подхванати решителни дейности, с цел да се подсигурява, че украинският експорт на храни ще продължи гладко
 Русия даде три месеца период на Организация на обединените нации да избави зърнената договорка
Русия даде три месеца период на Организация на обединените нации да избави зърнената договорка

Москва няма да възобнови договарянията, в случай че не бъдат изпълнени изискванията за съветския селскостопански експорт

Украйна е изпратила публични писма до президента на Турция и генералния секретар на Организация на обединените нации с предложение за тристранно продължение на Черноморската самодейност за зърно или неин еквивалент.

Заедно можем да осигурим световна продоволствена сигурност без Русия, в случай че Москва реши да употребява изнудване, с цел да дефинира кой по света има право да яде и кой не, безапелационни са от посолството.

" Украйна приканва всички държави-членки на Организация на обединените нации да се причислят към нея в това изпитание за отбрана на живота освен в Украйна, само че и по света . От Мароко до Китай и от Индонезия до Ливан ", добавя се в позицията.

Отбелязва се, че с помощта на зърнената договорка от Украйна са били изнесени селскостопански артикули.
 Украйна ще изнася зърно през Черно море и без Русия
Украйна ще изнася зърно през Черно море и без Русия

Не се опасяваме, безапелационен е Зеленски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР