От БСП засега се въздържат от реакции по отношение на

...
От БСП засега се въздържат от реакции по отношение на
Коментари Харесай

БСП ще даде брифинг в 22:15 часа

От Българска социалистическа партия към този момент се въздържат от реакции във връзка с изборните резултати, тъй като са планирани и няма постоянни данни. Партията обаче ще даде изказване пред медиите в 22,15 часа през днешния ден на " Позитано " 20.

Статистиката на ЦИК от предходните два вота демонстрира, че гласоподавателите са отреждали на Българска социалистическа партия място на трета политическа мощ - на изборите през април социалистите взеха малко над 480 хиляди гласа, с които получиха 43 депутатски места, а вотът от юли пък донесе на социалистите 365 600 гласа и 36 депутати.

В началото на изборния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова обаче сподели, че е оптимистично настроена за 47-ото Народно заседание, означи също, че е нужно устойчиво болшинство:

„ Приемането на бюджета за 2022 година, длъжни сме да съставим болшинство, което да одобри един обществен бюджет, който да стабилизира стопанската система, който да помогне за преодоляване на Covid рецесията, за понижаване на броя на болните, на инфектираните, на умрелите. И в случай че не успеем, тези най-важни решения не могат да бъдат взети от длъжностен кабинет “.

Нинова сподели още, че нямат сделки с другите политически сили. А за броенето на контролните разписки уточни, че е гаранция за сигурността на вота.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР