От БСП трябва да разберат, че предлагат един празен закон.

...
От БСП трябва да разберат, че предлагат един празен закон.
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: БСП да кажат за дарението от мафията

От Българска социалистическа партия би трябвало да схванат, че оферират един празен закон. Преди малко го сподели Татяна Дончева. Те подвеждат президента с антикорупционния си закон. Вчера се видя на КСНС, че 12 души не поддържаха техните оферти. Това сподели в утринния блок „ Денят стартира “ на Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя разяснява извършения през вчерашния ден КСНС при президента.

"В Българска социалистическа партия би трябвало прочетат Конституцията, с цел да схванат, че прокуратурата е водеща в досъдебните производства. Корнелия Нинова очевидно е осведомена единствено с приватизационните правила, само че е и с Конституцията ", сподели още тя. Заедно с нея посетител беше депутатът от Българска социалистическа партия Жельо Бойчев.

"Управляващите желаят да я карат постарому и да регистрират някакви резултати. Те не желаят да се води действителна битка с корупцията. Съвсем обикновено е да настояваме президентската институция да назначава ръководителят на тази антикорупционна комисия. Тя е директно определена от хората, не е политически подвластен и обособен от политическите партии ", разгласи Бойчев. Той разяснява и тематиката за депутата от Българска социалистическа партия Георги Стоилов, чийто брат Илия бе арестуван като уредник на незаконна група.

"Отговорността е персонална. Ако нашият сътрудник има нещо общо с дейностите на брат си, тогава можем да му търсим отговорност. Той ни увери, че няма нищо общо с бизнеса на брат си. Днес ще го изслушаме отново. Ще проверим и тези пари дарени от брат му ", разкри аленият народен представител.

Атанасова също изрече мнение по тематиката. "Наистина отговорността е персонална. Тук приказваме обаче, че въпросният брат е дарил пари на Българска социалистическа партия. Тези пари защо са отишли? За предизборни концерти? Или може би за пазаруване на гласове, за което би трябвало да попитаме Манол Генов? Другото е, че в тази незаконна група взе участие и синът на шефа на КАТ - Русе, който е назначен от служебния министър Пламен Узунов. Явно тази група се е чувствала безнаказана и си е работила в Русе. От Българска социалистическа партия би трябвало да отговорят за това подаяние ", прикани Атанасова.

Парламентарната група на "БСП за България " ще изслуша депутата Георги Стоилов, чийто брат Илия беше задържан по съмнение за присъединяване в незаконна група за рекет в Русе.

Пред Изпълнителното бюро на социалистическата партия Георги Стоилов разгласи, че няма никакво отношение към дейностите на брат си, в никакъв случай не е имал и бизнес взаимоотношения с него, а животът им се е развивал по разнообразни пътища.

Стоилов добави, че ще се съобрази с всяко решение на своите сътрудници и че не се срами от нито едно свое деяние.

След съвещанието на изпълнителното бюро през вчерашния ден Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия съобщи, че Георги Стоилов не може да носи отговорност за дейностите на задържания си брат Илия и добави, че в случай че се появят доказателства или догатки за противоположното, Георги Стоилов ще понесе своята политическа отговорност. Междувременно от ГЕРБ попитаха дали арестувания Илия Стоилов не е финансирал акцията на социалистите. От структурата на Българска социалистическа партия в Русе отхвърлиха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР