От Ботев обявиха официално на пресконференция, че се готвят да

...
От Ботев обявиха официално на пресконференция, че се готвят да
Коментари Харесай

Ботев се завръща на Колежа за мача с Левски, две ценови категории за домакинските мачове

От Ботев оповестиха публично на конференция, че се готвят да посрещнат Левски в края на април на Колежа. Това ще е първият мач на стадиона след близо 10-годишно неявяване. На брифинга участваха изпълнителният шеф на Ботев Герман Чистяков, притежателят на ПИМК Илиян Филипов, юрист Слави Микински, който е част от УС на клуба и прокуристът Асен Караславов.
Прочетете още
" Основната причина за конференцията е като клуб да заявим нашата позиция по отношение на стадиона. След толкоз години очакване съм изумен по какъв начин е допустимо да има въпроси за какво желаеме да се върнем на стадиона. Всички заслужават да се върнат колкото се може по-бързо на стадиона. Колкото по-бързо се преместим на стадиона, толкоз по-добре, тъй като ще има куп проблеми, които би трябвало да решаваме. Ако се преместим в този момент по-рано ще можем да се подготвим по-добре за новия сезон 2023-2024. С потреблението на новия стадион ще се влее и финансов поток в клуба. Това ще ни направи все по-независими и няма да разчитаме единствено на притежателя. Преместването няма да е елементарно. Ние сме футболен клуб и не се строителни надзорници. В момента, в който страната ни издаде Акт 16 ще лицензираме стадиона към БФС и тогава към този момент ще имаме право да използваме стадиона. Колкото по-бързо стартираме да използваме стадиона, толкоз по-бързо ще можем да предлагаме качество на нашите почитатели ", сподели изпълнителният шеф на " канарчетата ".

" Всички старания би трябвало да бъдат ориентирани към връщането на стадиона. Например стюардите, които ни трябват за новия стадион са сред 100 и 200 и ние би трябвало да ги намерим и обучим. Феновете с абонаментни карти няма да доплащат нищо. Ще има две категории футболни срещи - мачовете с Левски, Локомотив, ЦСКА, Лудогорец и Берое и против останалите моменти. От това ще зависи цената на билета. Ще има няколко ценови категории и всеки един почитател ще може да бъда на стадиона. Ще има и фамилни браншове. Ще има и стаи с аниматори, където почитателите могат да оставят децата си. Ще има и пакетни билети, в които са включени храна и питиета. Контролът на този стадий ще бъде без турникети, а посредством хора и по тази причина ще е належащо публиката да идва по-рано, с цел да се избегнат опашки. Ще има занимания преди мача обвързвана с концерти и състезания. Разговаряме с Общината, с цел да решим по какъв начин ще бъде проведено придвижването по време на мачовете. Ще разчитаме извънредно доста на външни снабдители за защита, разчистване, кетъринг. В момента търсим точната компания за кетъринг. Скоро ще пуснем нов уебсайт, в който ще бъде оповестено всичко за новия стадион ", съобщи изпълнителният шеф Герман Чистяков. 

" Много е значимо завръщането на стадиона. Господин Зингаревич чака към този момент повече от година да се пусне стадиона. За нас е доста значимо да стартира да играе тимът там и от позиция на финансите. Има извънредно доста други планове като втория тим, ДЮШ, за които са ни нужни средства. Влизането на нови приходи от стадиона ще ни обезпечи още една огромна помощ. Всички приходи от стадиона ще отиват за развиването на клуба. Централната естрада няма да бъде подготвен напълно и постъпленията от мачовете ще се подкрепи. Важно за клуба са тези средства и в случай че ако стадионът не бъде пуснат по-рано може да се наложи преразглеждане на някои от плановете, които имаме като втория тим. Ще теглим заем, тъй като към глобите против Русия имаме проблеми ", съобщи още съветският шеф на Ботев.  

" Уточнили сме всички елементи по приемането на лиценза. Всичко е готово по отношение на и ВАР системата. Веднага, откакто влезим на стадиона това ще ни разреши да изградим един доста добър тим, който да се бори за челните позиции през идващия сезон. Десет години тъга, пристигна времето да се върнем на стадиона, където ни е мястото ", съобщи Асен Караславов.

" Приветствам напълно този апел на клуба Ботев да се завърне на Колежа по-бързо. Всички би трябвало да седнем на една маса и да изглаждаме проблемите дружно, а не да има заявления и да приказваме през медиите. Много почитатели ще се включат в слагането на седалките. Ние работим за изцяло довеждане докрай на четири трибуни и четири козирки. Този стадиона е за целия град не е единствено за Ботев. Не мога да поръчам металната структура за цялостната козирка без анекс. Ако няма анекс Общината изпада в несъблюдение на контракта. Виждате какво стана с пробива на Водната палата. Няма проблем средствата да са до 2024-а и 2025-а година. Пълните планове за стадиона ги получихме на 7 ноември 2022г. Всички виждате по какъв начин се работи на стадиона от ноември насам. Ако ги имахме тези планове щеше да е доста по-бързо. Надявам се до 10 април да мине комисията, а по-късно лицензирането от БФС може да стане от 2 до 5 дни. Ще имаме 14 дни, с цел да се подготвим за откриването на оборудването. Стадионът ще има четири трибуни и 18 500 седящи места и те ще бъдат пуснати за мача с Левски. Всички желаеме да се върнем на Колежа. 10 години нося отговорност за стадиона по закон. Рискът, който е при мен е Общината да не ми го разпореди и заплати ", съобщи притежателят на компанията строител на стадиона Илиян Филипов.  

" В момента с Общината водим диалози по какъв начин ще стопанисваме стадиона във формата на наем. Чисто юридически сме напреднали доста с уточняване на изискванията и няма да има проблем. Всичко ще бъде конкретизирано до първия мач ", сподели юрист Слави Микински по отношение на под каква форма ще бъде стопанисван стадиона.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР