От Белия дом уточниха, че американският президент Джо Байдън не

...
От Белия дом уточниха, че американският президент Джо Байдън не
Коментари Харесай

От Белия дом направиха уточнение, че Байдън не е призовавал за смяна на режима в Русия

От Белия дом прецизираха, че американският президент Джо Байдън не е призовавал за промяна на режима в Русия по време на своето посещаване във Варшава, където се срещна с бежанци от Украйна. „ Президентът сподели, че на Путин не може да бъде разрешено да упражнява власт над своите съседи или района. Той не дискутираше нито властта на Путин в Русия, нито промяната на режима “, гласи уточнението.

„ Никога не губете вяра. Никога не се съмнявайте. Не губете кураж. Не се опасявайте! Диктатор, който си е сложил за цел да възвърне една империя, в никакъв случай няма да изтрие човешката обич към свободата. Бруталността в никакъв случай няма да пречупи волята за независимост. Украйна в никакъв случай няма да бъде победена от Русия, тъй като свободните хора отхвърлят да живеят в свят, изпълнен с безизходност и мрак. Ще имаме друго бъдеще, по-светло бъдеще, основаващо се на демокрацията и правилата, на вярата и светлината, на благоприличието и достолепието, свободата и опциите. За Бога, този човек не може да остане на власт. “

Американският водач се обърна в речта си непосредствено към съветския народ. " Позволете ми да кажа това, в случай че можете да ме чуете - вие, съветският народ, не сте наш зложелател ", съобщи Байдън.

По думите му войната на Русия в Украйна е стратегически неуспех. Той добави, че американските сили в Източна Европа са там да бранят НАТО, а не да влизат в спор с съветските военни. При все това Байдън насочи остро предизвестие към Русия да не стъпва " и на инч на територията на НАТО ".

Речта на Байдън провокира моментална реакция от Москва. „ Байдън не е този, който взема решение. Руснаците избират президента на Русия “, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.          
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР