От Белия дом казаха, че Русия е разположила на границата

...
От Белия дом казаха, че Русия е разположила на границата
Коментари Харесай

Белият дом: Русия е разположила още до 7000 войници на границата с Украйна

От Белия дом споделиха, че Русия е разположила на границата с Украйна до 7000 спомагателни военни. Някои от тях са пристигнали през вчерашния ден макар оповестеното от Москва отчасти евакуиране от региона, съобщи Франс прес.

В Лондон също не виждат съществени доказателства за съветско евакуиране. За обстановката към Украйна разговаряха  водачите на Съединени американски щати и Германия.

Германският канцлер Олаф Шолц и американският президент Джо Байдън са се съгласили, че обстановката към Украйна би трябвало да бъде оценена като извънредно сериозна, съобщи Ройтерс като се базира на представител на немското държавно управление.

Двамата водачи са разговаряли по телефона след визитите на Шолц в Киев и Москва през миналите дни.

Те са предизвестили, че досега не се следи доста евакуиране на съветски военни от украинската граница и рискът от  експанзия от страна на Москва остава висок. По думите на представителя в същото време  Шолц и Байдън са приветствали казаното от съветския президент Владимир Путин, че дипломатическите старания би трябвало да продължат. Според немския канцлер и американския президент е значимо да се продължи и с осъществяването на Минските съглашения, както и да се реализира прогрес в договарянията във формата Нормандска четворка.

Междувременно ръководителят на английското военно разузнаване Джим Хокенхъл предизвести, че Руския продължава да струпва сили по границата с Украйна. Той изясни, че има данни за напредване на спомагателни бронирани машини, хеликоптери и даже полева болница в региона.

Британският министър председател Борис Джонсън също сподели, че няма доказателства за съветско евакуиране. 

Джонсън беседва по телефона с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР