От Българския Национален Съюз направиха изявление по повод самоубийството на

...
От Българския Национален Съюз направиха изявление по повод самоубийството на
Коментари Харесай

БНС след самоубиството в сградата на ДАНС: Емил живееше в тежко социално положение

От Българския Национален Съюз направиха изказване във връзка самоубийството на Емил Крумов в постройката на ДАНС през вчерашния ден, написа Varna24.bg.
Ето какво пишат те:

" От медиите научихме шокиращата вест, че някогашният член на Български Национален Съюз Емил Крумов се е самоубил в постройката на ДАНС. За няколко години Емил бе член на Организацията, само че преди към 8 години се отдръпна от активността й, въпреки на хартия да остана член. За своето отдръпване той не съобщи ясна причина, само че след гибелта на майка му, очевидно стартира да се затваря в себе си и да се изолира от околния свят. За страдание не откликваше и на нашите опити да влезем в контакт с него. Въпреки това днешната вест бе безусловно изненадваща за нас и нямаме пояснение за това. Можем само да спекулираме за претекстовете за една толкоз последна постъпка. Но бе факт, че Емил живееше в тежко обществено състояние и мъчно преживяваше като дълготраен чиновник на БДЖ. Дълбоко съжаляваме, че е решил да отнеме живота си и все пак, ще го запомним като добродушен човек, прецизен и правилен във взаимоотношенията си с близките и откровено обичащ България.

Не сме сигурни, за какво се е наложило Емил да бъде привикан на разпит, въпреки от години да не е деен като член на БНС. Как той го е приел и какво връзка е водил със чиновници на ДАНС, той не е споделял с нас. Призоваваме всики виновни институции да извършат обширно следствие, което да откри аргументите и претекстовете, довели до тази покруса. Резултатите би трябвало да са обществено известни, с цел да бъдат избегнати всички спекулации и подозрения, които неизбежно се пораждат при такова стичане на събитията. Ще следим с внимание развиването на следствието.

Ние не одобряваме самоубийството нито като излаз от сложна житейска обстановка, още по-малко като израз на политическа позиция. Надяваме се този драматичен случай да не бъде употребен недобросъвестно от проверяващите органи, извършващи прокурорската инспекция против Български Национален Съюз ".

 

Припомняме, че перничанинът е и мъжът, който на 16 януари 1981 година отвлича аероплан ТУ -134 на БГА " Балкан ", който извършва постоянен автобус София-Варна. Десет минути преди машината да кацне, мъж, облечен с немска униформа и отличителни белези на хитлерист с револвер в ръка се отправил към кабината на водачите. Минавайки през салона в този тип, той направил усещане на пътуващ авариен екипаж и сега, когато водачите предавали на немски език настояванията му за отклонение на самолета към Мюнхен, той е бил обезвреден.

Тогава Емил Крумов е бил юноша, а револверът му се оказва саморъчно изработен и неспособен за пукотевица.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР