От Българската петролна и газова асоциация подкрепят правителствената позиция за

...
От Българската петролна и газова асоциация подкрепят правителствената позиция за
Коментари Харесай

Петролната и газова асоциация застава зад исканията на превозвачите

От Българската петролна и газова асоциация поддържат държавната позиция за корекции в оферти пакет " Мобилност ".
Това се споделя в декларация на Българска петролна и газова асоциация по отношение на готвените промени в региона на автомобилния транспорт на товари в Европейския съюз.

Припомняме, в Екологичен потенциал следва гласоподаване на Пакети подвижност I и II . След срещата на ЕС-Западни Балкани в София транспортният министър Ивайло Московски съобщи, че при продължителните диалози с френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Ангела Меркел е оптимист, че Пакетът " Мобилност " ще бъде поправен. Той се надява, че ще бъдат обективно отразени настояванията на българските автомобилни превозвачи.

" Считаме, че ограниченията по отношение на командироването на служащи, почивките отвън транспортното средство и каботажните транспорти, препоръчани за гласоподаване в Европейския парламент, водят до ограничение на равния достъп на икономическите оператори до Единния европейски пазар. Те слагат страните от Европейски Съюз, ситуирани по периферията на Европейския съюз, в неравнопоставено състояние по отношение на останалите ", се споделя в декларацията.

 Московски: Част от пакета
Московски: Част от пакета " Мобилност " може да бъде модифицирана

Представили сме оферти пред Меркел и Макрон

Според браншовата организация с претекст за въздържане на недекларирания труд и обществения дъмпинг, тези ограничения вкарват непропорционални условия, които попречват естествената конкуренция сред европейските сдружения за транспорт.

 Московски сподели хронологията на отбраната на превозвачите ни
Московски сподели хронологията на отбраната на превозвачите ни

Още през декември 2015 година се разгласяваме срещу рестриктивните практики

Промените водят до налагане на високи финансови тежести и мъчно изпълними от практическа позиция условия за превозвачите от Централна и Източна Европа . Приемането им би се отразило отрицателно на българския транспортен бранш, в който са заети над 120 хиляди души. От Българската петролна и газова асоциация приканват за реализиране на обективен компромис по текстовете на Пакети подвижност I и II.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР