От българска страна вече са изпратени всички необходими документи за

...
От българска страна вече са изпратени всички необходими документи за
Коментари Харесай

Прокуратурата: Пратили сме документите за връщането на Виктор Спига

От българска страна към този момент са изпратени всички нужни документи за екстрадицията на Виктор Спига, който е обвинен за убийството на някогашната си другарка Алена Щерк. Това заяви пред БНТ говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

Мъжът беше арестуван в Италия, откакто е напуснал страната след жестокото ликвидиране. " Кога той ще бъде наведен на наша територия зависи от това по какъв начин ще протече процедурата пред италианския съд, като срокът е сред 60 и 90 дни. Ако се съгласи непринудено да бъде доведен на наша територия, срокът доста се редуцира до броени дни ", съобщи прокурор Петрова. 

По нейни думи до прокуратурата сигнали за домашно принуждение от името на убитата Алена Щерк не са постъпвали. Все още обаче се ревизира дали тъжби не са писани до районни ръководства на Министерство на вътрешните работи. „ На този стадий обективните находки сочат най-вероятна опция убийството да е осъществено или в автомобила на жертвата, или в гаража ”, сподели още представителят на СГП пред Нова тв.

Тепърва обаче ще се вършат всички експертизи. Доказателствата все още сочат, че бившият другар на жертвата Виктор Спига е виновен, като няма заподозряни в съучастничество.  " Има ДНК в колата на разположение от мъжки пол, което съответствува с ДНК-то, взето от негови персонални движимости и такъми. Това ни кара да считаме, че точно той е управлявал колата за последно, а както разбрахте, тялото е отнесено от вкъщи ѝ до местността, където е открито точно с този автомобил ", посочи заместител градският прокурор на София Иво Илиев. Той е безапелационен, че няма никакви улики и доказателства, които да водят до извод, че друго лице е взело участие в осъществяването на това тежко закононарушение.

В момента Спига се намира в арест в италианския град Асколи. Кога ще бъде екстрадиран,  " зависи напълно от италианските правораздавателни органи. Италианското законодателство, в случай че допуснем, че то е синхронизиран с европейското и е сходно с нашето, има два разновидността - в случай че лицето даде единодушие да бъде екстрадирано, може безусловно това да стане в границите на десетина дни, в случай че не даде съгласие, ще се мине по другата процедура, която е по дълга пред съд и може да отнеме до два месеца ", разяснява Илиев.

От италианската полиция оповестиха за bTV, че обвиненият Спига е оказал опозиция при ареста. Мъжът има италианско поданство и непрекъснато местопребиваване в провинция Терни
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР