От Българска национална платформа изпратиха писмо с позиция относно Северна

...
От Българска национална платформа изпратиха писмо с позиция относно Северна
Коментари Харесай

Българска национална платформа с писмо до Шарл Мишел за Северна Македония

От Българска национална платформа изпратиха писмо с позиция по отношение на Северна Македония до ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. То е подписано от ръководителя доцент доктор Спас Ташев и секретаря на организацията инж. Георги Мъндев.

Поместваме писмото без редакторска интервенция:
Ковачевски: С България работим почтено и намерено, историческите въпроси сме оставили на историците
Открито, почтено и равноправно назова съдействието си с българския министър председател Кирил Петков министър председателят на Република Северна Македония Дим...
Прочети повече
Редица медии в Скопие настояват, че по време на Вашата среща на 4 февруари 2022 година с министър-председателя на Република Северна Македония господин Димитър Ковачевски, Вие сте декларирали, че би трябвало „ Северна Македония без отсрочване да стартира присъединителните договаряния за влизане в Европейски Съюз “.

Вие знаете, че България е наложила несъгласие за началото на подобен развой, защото счита, че Скопие не е направило нужните промени след отделянето си от някогашна Югославия. Забележките на България, а и на цялото българско общество са, че в Северна Македония се нарушават главните човешки права на лицата с българско съзнание, всеобщо се употребява език на омразата против всичко, обвързвано с България, а също по този начин всеобщо се правят и постановат фалшификации на всички документи, в които се приказва за българи в Македония. Въпреки че България през днешния ден охарактеризира този развой като дебългаризация, държим да подчертаем, че македонското освободително придвижване след 1945 година го дефинира като геноцид.

Ставащото от 1945 година до през днешния ден в действителност е геноцид, тъй като всеобщо се заличава каквото и да било българско наличие в Македония.

Съществуват редица непознати публични документи, в които е отразено наличието на българско население в Македония до този интервал, а точно:

1. Във всички публични преброявания на популацията на Османската империя от 1870 до 1912 година е отразено съществуването на българи в Македония, само че няма регистриран нито един етнически „ македонец “. Както е известно, Османската империя е формалния суверен на Македония до 1912 година
Внукът на композитора на " Тих бял Дунав ": Новата " македонска " етническа еднаквост е замислена като изкуствена замяна
Писмо до американския Конгрес изпрати от Канада Александър Караджов, внук на композитора на „ Тих бял Дунав “ Иван Караджов....
Прочети повече
2. През 1918 година Франция и Австро-Унгария владеят елементи от най-западните региони на Македония и организират публично броене на популацията. Регистрирани са села с плътно българско население и нито един етнически „ македонец “.

3. През 1942 година Италия, която владее западните елементи на днешна Северна Македония, също организира публично броене на популацията. Регистрирани са 72745 българи и нито един етнически „ македонец “.

След 1945 година всички останали общности, живеещи на територията на днешна Северна Македония, останаха същите, единствено публично записаните от статистиките на непознати страни българи изчезнаха до един като с магическа пръчка.

Никой в България не отхвърля правото на днешните жители на Северна Македония да се самоопределят, както желаят, включително и като етнически македонци. Но ние няма да се съгласим с практиката на управляващите в Скопие да не престават да не разрешават на тези, които се усещат българи, свободно да показват своята еднаквост. Не можем да се съгласим и с това Скопие да трансформира идентичността на всички умряли наши предшественици. Трябва да подчертаем, че през днешния ден в България има към 1,3 млн. български жители, които дефинират своя генезис от географската област Македония, а към 400 хиляди от тях са от територията на днешна Северна Македония. Това дефинира и нашата сензитивност по тематиката и по тази причина сега пристъпваме към организирането на тези българи, с цел да се конституираме като страна в разногласието и да заявим нашите искания.

Ако Скопие не организира промени, ще продължи да играе ролята на троянски кон на Белград и Москва в Европейски Съюз и ще внесе в Европейски Съюз проблем, който ще дестабилизира Централните Балкани. Затова ние настояваме Европейски Съюз да спомага на Скопие да се реформира като приключи наследените тоталитарни практики и зависимости от югославската ера. В последна сметка желаеме човешките права на българите, живеещи през днешния ден в Северна Македония, да бъдат конституционно обезпечени по същия метод, по който са обезпечени и на останалите общности на нейна територия.
Македонският министър председател: Трябва ни бързо, само че не преждевременно решение с България
Трябва ни бързо, само че не преждевременно решение с България, защото това, което ще се реализира, би трябвало да бъде задоволително и за двете страни....
Прочети повече
В случай на нужда, по всички повдигнати тук въпроси, сме подготвени да Ви предоставим спомагателна информация.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР