От авокадо, през чия, та до годжи бери списъкът на

...
От авокадо, през чия, та до годжи бери списъкът на
Коментари Харесай

Чувствате постоянна умора? Яжте миди!

От авокадо, през чия, та до годжи бери описът на суперхраните в никакъв случай не е бил толкоз дълг, колкото в последните години. Много от нас харчат огромна част от мъчно извоюваните си пари за пазаруването им, до момента в който се опитваме да бъдем здрави. Следейки последните писъци на модата в здравословното хранене, постоянно забравяме, че съществуват и по-достъпни артикули, които също са със супер статус.

В последно време от ден на ден специалисти по храненето предлагат вместо мъчно откриваемите супер артикули да акцентираме на рибата и морските блага. С постоянната консумация на тези храни можем да подобрим тена си, да поддържаме костите и зъбите си здрави, да подобрим имунната си система и общото здравословно положение.

Миди - доза здраве сред две черупки

Мидите в този момент са необятно налични в супермаркетите. Можем да си купим пресни или замразени, изчистени или не. Консумацията на вкусните мекотели може да ни донесе многочислени изгоди. Те са богати на цинк и селен. Само една порция от към 140 грама (около 20 миди) дава на организма нужната дневна доза от цинк и антиоксиданта селен.

Мидите обезпечават и две трети от нужното количество желязо за ден. Това ги прави превъзходен избор, изключително за дамите на възраст от 19 до 64 години, тъй като ги защищава от желязодефицитна анемия. Тази морска храна обезпечава още витамини B2 и B12, фосфор, мед, йод и огромно количество омега-3 мазнини. Комбинацията от този коктейл потребни субстанции елементарно побеждава хроничната отмалялост, ускорява имунитета и съгласно последни проучвания оказва помощ за предварителната защита на ракови болести.

Рачешко – афродизиак и още нещо

 Чувствате непрекъсната отмалялост? Яжте миди!

Раците, като се изключи че са доста вкусни, са извънредно потребни. Макар и да не участват в описите със супер храните, те несъмнено имат всички качества да заемат едни от челните места там. Месото им е извънредно богато на протеин, като порция от 150 грама може да обезпечи една трета от нужната за деня сила.

То е извънредно богато на калций, значим за здравето на костите и зъбите. Високото наличие на желязо в рачешкото предотвратява умората и усилва алените кръвни телца. Порция от едвам 40 грама обезпечава нужното на организма количество мед за деня. Неслучайно рачешкото се счита за афродизиак. Високото наличие на цинк покачва потентността и плодовитостта. Съдържащият се в месото селен е мощен антиоксидант, който оказва помощ да се отървем от нездравословните отрови.

Лаврак

Все по-популярната и в нашите супермаркети риба лаврак е цялостна с омега-3 мастни киселини. Това го прави желан избор за нашето меню. Само 140 грама лаврак обезпечава нужните на организма дневни количества фосфор, селен и калий.

В лаврака има най-голямо количество витамин В1 от всички други риби. Той е от жизненоважно значение за нервната система, като в това време оказва помощ и на сърцето да работи обикновено.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР