От Асоциацията на българските киносалони настояват за оставката на културния

...
От Асоциацията на българските киносалони настояват за оставката на културния
Коментари Харесай

Операторите на киносалони искат оставката на Банов

От Асоциацията на българските киносалони " упорстват за оставката на културния министър Боил Банов поради отменянето на всички обществени и културни събития по отношение на появяването на ковид у нас. От асоциацията подлагат на критика ограниченията препоръчани от министъра на културата. Според тях, би трябвало да се приложат логаритми, които свързват директно броя на заболелите със възбрана за скупчване над избран брой хора на публични места.

Според тях би трябвало да се създаде логаритъм до колко хора, могат да бъдат допускани и при какви ограничавания, да вземем за пример можеше да бъде наложително сред феновете да се оставя по една празна седалка.

" Как по този начин Министъра на културата предложи да спре културния живот в цялата страна като това се случва на фона на мъчно оцеляващите кина, на фона на изцяло абдикиралата страна от отбраната на авторските права и развилнялата в тази връзка държавно управление?! ", разяснява още от асоциацията.

От Асоциацията, декларират че в заповедта не излиза наяве какво тъкмо се има поради " прекъсване на употребата " или " затваряне " на киносалоните. Според тях е написано, да се " преустановят визитите на културни мероприятия, в това число кина ", което действително звучи повече като предписание хората да не посещават такива мероприятия, от едвам е правно съображение за операторите да затворят кината.

" Реално ние изпадаме в обстановка на несъблюдение на договорни отговорности към наши контрагенти, както и по трудово-правните взаимоотношения с нашите чиновници, без съществуването на документ за ФОРСМАЖОРНИ условия. Така вредата на киносалоните става извънредно по- огромна.

Ще посочим също, че във всички градове осъществяването на цитираната заповед се прави по неразбираем метод - вършат се наставления от Министерство на вътрешните работи, на което не е предоставено осъществяване на цитираната заповед. А при питане от наша страна към Регионалните здравни инспекции " какво да вършим " получаваме " повдигане на плещи " и липса на всевъзможен документ.

За да се избегне подозрение - ние не оспорваме нуждата от превантивната мярка, само че считаме, че тя би трябвало да бъде съобразена по мащаб, метод на приложение и да бъде ясно указана правната рамка, по която тя се ползва ", обявиха от асоциацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР