От 9 до 15 септември на територията на ОДМВР-Сливен са

...
От 9 до 15 септември на територията на ОДМВР-Сливен са
Коментари Харесай

932 нарушения на ЗДвП за една седмица в област Сливен

От 9 до 15 септември на територията на ОДМВР-Сливен са извършени профилирани интервенции по надзор и пътна сигурност, разпоредени от Главна дирекция "Национална полиция " и шефа на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.

Екипи, образувани от чиновници на Пътна полиция, Териториална полиция и районните ръководства в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, са ревизирали 1845 моторни транспортни средства и 1966 лица. Констатирани са 932 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата и Кодекса за обезпечаване. Съставени са 837 фиша и 85 акта за административни нарушавания.

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са установени 230 нарушавания на скоростта. Издадени са 494 електронни фиша за превишаване на позволената скорост в обитаеми и отвън места в област Сливен.

Най-честите нарушавания на ограничаването на скоростта са засечени при селата Злати челник и Трапоклово и Калояново, на булевардите "Цар Симеон ", "Банско шосе ", "Бургаско шосе " и "Панайот Хитов " в град Сливен. По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/. Път ІІ-48 /к-ще "Петолъчка "- Котел/ в региона на селата Мокрен и Градец. Път І-6 /София-Бургас/ в региона на Шивачево.

В поделенията на Пътна полиция и при инспекции на пътя са връчени 189 фиша, отнета е 1 шофьорска книжки за неплатени санкции.

Установени са 4 неправоспособни водачи. Четирима водачи са хванати да ръководят след приложимост на алкохол, като един е с алкохол над 1,2 промила, за което се формирано бързо произвеждане.

Двама водачи са управлявали след приложимост на наркотични субстанции.

Общо отнетите свидетелства за ръководство на МПС са 5.

В Сливен, Котел и Нова Загора са формирани общо 97 фиша за погрешно паркиране.

На територията на ОДМВР-Сливен от 16 септември е в ход профилирана интервенция по линия на TISPOL за осъществяване на засилен надзор за незаконосъобразното потреблението на мобилни телефони от водачите на моторни транспортни средства.
Целта на интервенцията е да се напомнят още един път следствията от пренебрегването на възбраната за потребление на мобилни устройства. По време на шофиране те мощно разконцентрират вниманието на лидера, което може да се окаже съдбовно.

Според Закона за придвижване по пътищата на водачите е неразрешено да употребяват мобилни телефони по време на придвижване, с изключение на посредством устройство, позволяващо това да става без присъединяване на ръцете. Санкцията за сходно нарушаване, планувана в ЗДвП, е санкция от 50 лв. и лишаване на 6 контролни точки. Операцията ще продължи до 22 септември.

От 16 до 29 септември се правят инспекции от екипи на Пътна полиция взаимно с Изпълнителна организация "Автомобилна администрация " на рейсовете, пренасящи деца и възпитаници.

Завишена остава патрулната активност по повод определяне на неправоспособни водачи и лица, които ръководят под влияние на наркотични субстанции и алкохол.

Осъществява се надзор по национални акции "Децата потеглят на учебно заведение! Да ги пазим на пътя! ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР