От 8 до 10% ще поскъпне парното след нова година.

...
От 8 до 10% ще поскъпне парното след нова година.
Коментари Харесай

Хиновски: Може да се спасим с евтин азерски газ, но трябва работа

От 8 до 10% ще нарастне парното след нова година. Причините са високата цена на газа и поскъпналите излъчвания. Прогнозата е на Иван Хиновски, енергиен специалист.

Според него България може да внася двойно по-евтин газ от Азербайджан. Но ДАНС би трябвало да ревизира кои компании внасят от този на ниска цена газ.

Азерският газ може да се внася посредством суапола договорка - от количествата съветски газ, които минават през нашата територия към Гърция, сподели Хиновски пред Нова тв.

Според него се саботира връзката с Гърция. Има интернационалните политически аргументи и геополитически фактори. А суаповата договорка желае доста работа, дипломатичност и т. н.. 

Азербайджан може да ни дава до 3 милиарда куб м газ, а ние внасяме единствено 300 000, сподели Хиновски. Но за това се желае доста работа, добави енергийният специалист на Има Такъв Народ.

Той сподели още, че разпоредбите на енергийната борса би трябвало да се трансформират, с цел да се спре спекулата. И предложи контролните органи да ревизират кои са тези търговци, които са изкупили големи количества на ниска цена ток и по-късно са се скрили.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР