От 6 юни 2023 година насам Николай Денков е министър-председател

...
От 6 юни 2023 година насам Николай Денков е министър-председател
Коментари Харесай

Тя взриви управлението: Денков, не може повече така! Дръж се мъжки. Признай пред народа или си ходи

От 6 юни 2023 година насам Николай Денков е министър-председател на Република България. Припомням очевидното не за публиката, а поради него самия.
Николай Денков не може повече да се държи като лаборант измежду безмълвни колби и епруветки. Не може да се прави на ни-чул-ни-видял. Трябва да дава отговори от позицията на министър председател. На овластѐн с големи пълномощия.
Неговата работа не е да дава отговор безсмислено на депутатски въпроси в наличието на посетители от непознатите посолства в София, а неотложно да разпореди инспекция на Министерство на вътрешните работи, на ДАНС и другите служби: имало ли е срещи с Алексей Петров преди и във връзка съставянето на държавното управление на ППДБ?
Кога и къде са се състояли срещите, кои са участвали, какво се е обсъждало?
Кой, за какво и в чий интерес си е разрешавал да заобикаля, да гази конституционните правила и правила за образуване на Министерски съвет?
Аз този не го познавам и не знам с кого се е виждал – са реплики от съседските сбирки в междублоковото пространство, до момента в който се вари лютеница и се затварят бурканите с компот от праскови.
Въпросът е: Николай Денков упражнява ли пълномощията на министър председател, спазвайки Конституцията и законите? Защото, в очите на нашите сътрудници от Европейски Съюз и НАТО, нежеланието на премиера да откри истината и да предприеме съответните дейности, както и да запознае с информацията от службите Народното събрание и прокуратурата, ще ни държи далече-далече от “Шенген ”.
Николай Денков е някогашен бизнес-партньор на Кирил Петков, някогашен негов министър и партиен зависещ. Но в този момент е министър председател. И би трябвало да преодолее спора на ползи. Иначе – да си върви при колбите и епруветките.
… Още ли сте на памперси след показното ликвидиране на Алексей Петров? Е, свалете ги и се дръжте по-мъжки.
Властта задължава.
Народът чака самопризнания.
От Facebook профила на журналистката Соня Колтуклиева
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР