От 6 януари ще бъде възстановена дейността на белодробната болница,

...
От 6 януари ще бъде възстановена дейността на белодробната болница,
Коментари Харесай

От 6 януари възстановяват дейността на белодробната болница в София


От 6 януари ще бъде възобновена активността на белодробната болница, чиято постройка отчасти изгоря в последния ден на предходната година.

Представител на строителна компания, наета от Министерството на здравеопазването, е огледала покрива, с цел да може още през днешния ден да стартират ремонтни действия. Това сподели пред bTV шефът на здравното заведение доктор Кирил Палавеев.

Има обаче скрити вреди, които занапред ще бъдат остойностени, посочи той.

"Персоналът от през вчерашния ден е тук и разчистихме. В момента една от постройките, които са стационарни, се приготвя да бъде поликлиника, с цел да бъде възобновен приемът на пациенти. Ако всичко е наред, на 6 януари ще стартираме работа ", разясни Палавеев.

Открива се и дарителска сметка за набиране на средства за болничното заведение, която има значими функционалности за предварителната защита на туберкулоза. Тя ще бъде оповестена на уеб страницата й – www.belodrobnabolnicasofia.com

Лечението на пациентите ще продължи в други здания, където се реалокира оживялата техника. Точните аргументи за пожара към момента се проверяват.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР