От 58 хил. на 43 хил. са намалели приетите студенти

...
От 58 хил. на 43 хил. са намалели приетите студенти
Коментари Харесай

Закъсваме за студенти


От 58 хиляди на 43 хиляди са намалели признатите студенти за последните 4 години, като най-голямото понижение е с близо 60% в областта на юридическите науки.

Това призна министърът на образованието Красимир Вълчев на петъчния парламентарен надзор в Народното събрание.

Имаме демографско понижаване на претендент студентите. В идващите 10 година ще имаме дефицит по всички професионални браншове, предвижда Вълчев. От 400 на 2000 бройки са увеличени в последните няколко години студентите от историческите ни диаспори, за които България обезпечава банкет в български университети. Запълват се към 1100 бройки. Близо 3 пъти е увеличена стипендията за този вид студенти от историческите ни диаспори от Албания, Молдова и доктор. страни. Предвижда се те да не заплащат академични такси, сподели Красимир Вълчев и добави, че са планувани осведомителни акции в тези райони, където живеят етнически българчета, както и в близо 300 неделни учебни заведения в чужбина.

Вълчев означи, че за центрове за специфична просветителна поддръжка в МОН не са постъпвали сигнали. "При съответни сигнали поемам ангажимент за инспекция ", безапелационен беше просветителният министър В момента в този вид центрове са 42, като 8 са общински, а към 24 от тях има общежития./actualno.com
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР