От 30 декември до 7 февруари руснаците изстреляха най-малко 24

...
От 30 декември до 7 февруари руснаците изстреляха най-малко 24
Коментари Харесай

24 севернокорейски ракети е използвала Русия срещу Украйна

От 30 декември до 7 февруари руснаците изстреляха минимум 24 севернокорейски балистични ракети по Украйна , като нанесоха 12 удара по седем района. Това заяви " Ройтерс ".

Агенцията се базира на украинския основен прокурор Андрий Костин.

При тези ракетни удари са починали минимум 14 цивилни жители и са ранени над 70 други. " Точността на ракетите е под въпрос ", съобщи основният прокурор. Само две попадения от общо 24 са били релативно точни , посочи той.

Руснаците най-вероятно са употребявали севернокорейска балистична ракета KN-23/24. Предварителният разбор сподели, че тя има високоексплозивна бойна глава с мощ 500-1000 кг тротилов еквивалент . Възможно е да е употребена и комбинирана бойна глава. Максималният обхват на изстрелване на ракетата е до 650 километра.

По-рано стана известно, че КНДР оказва помощ на руснаците да покрият съществуващия недостиг на артилерийски снаряди. Основните муниции, доставяни от Северна Корея, са снаряди с диаметър 122 мм и 152 мм. По предварителни оценки става въпрос за към един милион такива муниции.

По-рано беше обявено, че руснаците се оплакват от качеството на корейските снаряди. Най-много недоволства получават качеството и количеството на барута в тях.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР