От 29 март учениците, които все още се обучават онлайн

...
От 29 март учениците, които все още се обучават онлайн
Коментари Харесай

Всички ученици се връщат в клас от днес

От 29 март учениците, които към момента се образоват онлайн поради отвод да се тестват един път седмично за COVID-19, би трябвало да се върнат в клас, защото от тази дата отпада проучването за вируса в учебните заведения.

Остават в действие другите защитни ограничения като носенето на маска в коридорите и общите пространства за децата от I до IV клас, както и на всички места за по-големите възпитаници и за учителите, спазването на отдалеченост, дезинфекцията и проветряването.

От анулацията на тестването до края на изключителната епидемиологична конюнктура онлайн образованието ще бъде допустимо единствено за учениците, които имат документално позволение за това.

Според Закона за предучилищното и учебното обучение родителите имат право по собствен избор да трансферират децата си в електронна среда заради здравословни или други уважителни аргументи, удостоверени с документ. За до 30 дни онлайн образование позволение за това се дава от шефа на учебното заведение, а за по-дълъг интервал – от началника на Регионалното ръководство на образованието.

Вече бе обявено, че държавното управление няма да удължава след 31 март 2022 година периода на въведената в страната изключителна епидемиологична конюнктура.

Здравните управляващи вкараха скрининговите проби с проба от слюнка като изискване за присъствено образование на 10 ноември 2021 година

Първоначално проучването се организираше два пъти седмично. От 21 октомври предходната година беше въведен зелен документ и постоянното проучване отпадна за учениците и учителите с годен документ за имунизация, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторен тест. От 6 декември 2021 година останалите възпитаници се тестват единствено един път в седмицата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР