От 28 юли се завръща изискването за носене на маски

...
От 28 юли се завръща изискването за носене на маски
Коментари Харесай

Заради вируса! Нова област въведе задължително маските


От 28 юли се завръща условието за носене на маски в лечебните и обществени заведения, както и в публичния превоз в Русе, реши през днешния ден Областния действен щаб. Мерките включват и съблюдаване на отдалеченост от 1.5 метра, осъществяване на всекидневен филтър за деца със признаци в образователни и детски заведения, както и на гости и консуматори в центровете за обществени услуги.

На две места в крайдунавския град и района има засилено внимание - в Центъра за психологично здраве, където 4 от настанените са с коронавирус, както и в Дома за остарели хора в Николово, където 9 от възрастните хора и двама души от личния състав са с ковид.

Малко над 400% или към пет пъти повече са дейните случаи на COVID-19 в русенско по отношение на началото на юли тази година. От 60 през първия ден на месеца, те към този момент стигнаха 304. 41 от заболелите са на болнично лекуване. По последни данни заболеваемостта в района е малко над 175 души на 100 000 население, което го прави част от така наречен жълта зона.

Директорът на РЗИ-Русе доктор Искра Генева посочи, че още не може да се приказва за зараза, а ограниченията са свързани с профилактика.

Санитарните управляващи регистрираха и засилен интерес към втората бустерна доза. До момента в област Русе са осъществени 130 563 имунизации като със приключен имунизационен курс са 58 536 души.

Бустерна доза е сложена на 24 208 русенци като от опцията за втори бустер са се възползвали 1218 души от района.

За последните 24 часа са сложени 107 ваксини, като три от тях са на деца на възраст сред 12 и 18 години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР