от 28 април насам - когато започнаха протестите срещу властта

...
от 28 април насам - когато започнаха протестите срещу властта
Коментари Харесай

Хиляди ранени и арестувани след месец протести в Колумбия

от 28 април насам - когато започнаха митингите против властта в страната. Това са съобщили от Министерството на защитата на републиката.

" От 28 април до 23 май са били ранени 1040 цивилни и 1011 служители на реда ", се споделя в известие, оповестено на страницата в Twitter.

Отбелязва се, че през този интервал от полицията са били арестувани 954 души. Освен това правоохранителните органи са конфискували 26 226 единици хладно оръжие, 988 единици огнестрелно оръжие и 452 единици пневматично оръжие.
 24 починали и 800 ранени след протестната седмица в Колумбия
24 починали и 800 ранени след протестната седмица в Колумбия

Повече от 400 души са задържани

Демонстрациите против данъчната промяна започнаха в Колумбия на 28 април. До вълнения се стигна в Богота, Кали, Меделин и други градове.

Припомняме, чезапълни фискалната дупка, обвързвана с пандемията. Правителството настоя, че данъчната промяна е жизненоважна за стабилизиране на финансите на Колумбия. Планът включва нови или увеличени налози за жителите и притежателите на компании, както и равнене на налога върху продажбите на комунални услуги и някои храни. Намаляват се или напряко се отстраняват някои данъчни облекчения за бизнеса, като тези за продажби на артикули. Синдикатите приканиха за национална стачка в отговор на закона, което докара до митингите.

Президентът Иван Дюке изиска от конгреса си да отдръпна закона и незабавно да преработи ограниченията. След това финансовият министър Алберто Караскила подаде оставката си след ден на срещи с президента.
 17 починали и стотици ранени след митинги в Колумбия
17 починали и стотици ранени след митинги в Колумбия

Данъчни промени разгневиха обществеността
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР