От 27 до 28 юли в Санкт Петербург ще се

...
От 27 до 28 юли в Санкт Петербург ще се
Коментари Харесай

Русия: Западът оказва натиск върху африканските държави, за да им попречи да участват в срещата на върха Русия-Африка

От 27 до 28 юли в Санкт Петербург ще се организира втората среща на върха Русия-Африка. Според информация от съветската страна в нея ще вземат участие 49 африкански страни. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков сподели, че Съединените щати и други западни страни оказват напън върху африканските страни преди срещата на върха в опит да им попречат да вземат участие в нея.

„ Почти всички африкански страни бяха подложени на невиждан напън, както от посолството на Съединени американски щати, по този начин и от френското посолство, както и от други западни дипломатически задачи, които се пробват да дадат своя принос за попречване на взаимната среща на върха с Русия ", сподели представителят на Кремъл.

По думите на Песков, Съединени американски щати и други западни страни не дават право на африканските страни да избират независимо сътрудниците си, да уголемяват съдействието и взаимоотношението и да разискват горещите проблеми. Той означи също, че сходни дейности на западните страни би трябвало да бъдат съдени.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР