От 27.07.2022 г. Българската браншова камара Пътища започва безсрочни стачни

...
От 27.07.2022 г. Българската браншова камара Пътища започва безсрочни стачни
Коментари Харесай

Строителният бранш във Варна излиза на протест, затварят за час входа и изхода на Варна!

От 27.07.2022 година Българската браншова камара " Пътища " стартира безсрочни протестни дейности в цялата страна.

Във връзка с това, на 27.07.2022 година, сряда, ще се организира Национален митинг на строителния отрасъл, подсилен от Камарата на строителите в България.

Лoкацията за Варна е Автомагистрала " Хемус " - изхода и входа на Варна

- посока София: бензиностанция " Лукойл "

- посока Варна: бензиностанция " Петрол "

Движението ще бъде затворено от 10:ОО до 11:ОО часа. 

Както Varna24.bg заяви, пътните строители стартират от на следващия ден безсрочна стачка поради неизплатени средства. Протести ще има всеки ден пред Народно събрание и към 20 основни пътни прави в цялата страна. Председателят на Камарата на строителите разгласи, че към 720 млн. лв. не са изплатени за осъществени действия на към 80 компании.

Председателят на Парламентарната комисия по районна политика Настимир Ананиев съобщи, че ще свика изключителни съвещания на комисията, с цел да се търси решение на казуса.

" Неразплащането на дължимите суми е единствено един от проблемите и до този миг, в случай че решението от 20 април не бъде променено в незабавен проряздък, на 30 септември спомагателните съглашения изтичат и никой по-късно не може да подпише следващо удължение ", съобщи Стефан Чайков - ръководител на УС на Браншова камара " Пътища ".

На 1 октомври няма да има кой да в профил вредите даже от едно ПТП, застрашено е и зимното поддържане на пътищата, сподели още Стефан Чайков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР