Британската фармацевтична компания Астра Зенека изтегля ваксината си срещу COVID-19

...
Британската фармацевтична компания Астра Зенека изтегля ваксината си срещу COVID-19
Коментари Харесай

Британската Астра Зенека изтегля ковид ваксината си в световен мащаб

Британската фармацевтична компания " Астра Зенека " изтегля имунизацията си против COVID-19 в международен мащаб на фона на правосъдни борби с потърпевши поради редки странични резултати на препарата. Компанията изяснява стъпката си прагматично - на пазара са се появили " голям брой препарати, които са по-ефективни и даващи отбрана от новите разновидности на вируса " и имунизацията към този момент не е търсена.

 

Съобщението идва, откакто през март фармацевтичният колос заяви, че непринудено се изтегля от Европейския съюз. В околните месеци препаратът ще бъде изтеглен от самата Англия, както и от други страни. Компанията заяви, че повече нито ще създава, нито ще продава своята ваксина.

От предходната година в ход е правосъдна борба във Англия по групов иск против " Астра Зенека ". Подаден е от близки на хора, умряли или тежко потърпевши след ваксина от ковид. Първи към английското правораздаване се обръща Джейми Скот, който след имунизирането си през април 2021 година поради формиране на тромб получава кръвоизлив в мозъка. Лекарите съумяват да спасят живота му, само че това довежда до необратими последици за него. Според представители на юридически компании, ищците могат да станат няколко стотин души, което може да значи милиони загуби за компанията, отбелязва английският в. " Дейли Телеграф ". В документите, подадени в съда, компанията признава, че приемането на имунизацията може " в извънредно редки случаи да провокира TTS - тромбоза със синдром на тромбоцитопения ".

 

Източник Българска национална телевизия

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР