От 23 до 29 юли е в ход операция за

...
От 23 до 29 юли е в ход операция за
Коментари Харесай

Засилени проверки на товарни автомобили и автобуси в цялата страна

От 23 до 29 юли е в ход интервенция за засилени инспекции на товарните коли и рейсовете. Тя е проведена от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL. У нас в акцията вземат участие и представители на престъпна и икономическа полиция и на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “, оповестиха от пресслужбата на Министерство на вътрешните работи.
 ТИР, полиция, камион  dscn4972_800x450  ТИР, полиция, камион  dscn4978_800x450  катаджия  getimage_800x474
Обект на инспекциите от страна на Пътна полиция са безупречност на документите на пътното транспортно средство, правоспособността на лидера, има ли невръчени или неплатени фишове, разясни основен контрольор Росен Рапчев от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП. От страна на ИААА се следи за техническото положение на колите и тахографите. Представителите на икономическа и престъпна полиция имат за задача да ревизират за противозаконен трафик на мигранти, крадени коли, транспорт на крадени артикули или наркотични субстанции.

„ При предходната сходна интервенция, която се организира през месец май тази година, екипите са ревизирали над 5200 товарни автомобила и са установени 1700 нарушавания. Най-често те са били, свързани със скорост – установени са общо 426 случая за нарушаване на скоростните режими. 237 са били случаите на неизползвани предпазни колани, 180 – механически неизправности, и 268 случая на неизрядна документи. При рейсовете – тествани са 1600 возила, установени са 305 нарушавания. От тях за скорост – 43, за колани – 83, и техническа нередовност – 19 “, сподели Росен Рапчев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР