От 22 до 24 септември в Рим ще се състои

...
От 22 до 24 септември в Рим ще се състои
Коментари Харесай

Започна XVI фестивал на българското кино в Рим

От 22 до 24 септември в Рим ще се състои XVI фестивал на българското кино. Събитието ще се организира в Дома на Киното. На откриването ще участват министърът на културата Кръстю Кръстев, номинираната за „ Оскар “ през 2021 година Мария Бакалова и режисьорът Мариан Валев.

С неговия филм „ Чалга “ в наличието на участващите в лентата артисти Цветелина Стоянова, Елеонора Иванова, Любомир Нейков и Николай Николаев ще започва представянето на българските филми . Публиката ще може да види още „ Българският транспортен съд потъва в бурно море “ на режисьора Петринел Гочев, „ Добрият водач “ на Тонислав Христов, документалният филм „ Ваклуш “ на режисьора и продуцент Николай Василев.

Фестивалът ще завърши с кино лентата „ Блок “ на Тодор Мацанов, продуцент е италианецът Франческо Фратини, който живее и работи в София. Това е първата италиано-българска продукция и единствената българска творба, снимана по време на Коронавирус пандемията.

Всички филми ще са на български език със надписи на италиански. Входът е свободен. Фестивалът се провежда от Българският културен институт в Рим с поддръжката на министъра на културата, под патронажа на българското посолство в Италия.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР