От 22 до 24 септември се проведе Традиционният панаир на

...
От 22 до 24 септември се проведе Традиционният панаир на
Коментари Харесай

Две празнични събития се проведоха в Луковит

От 22 до 24 септември се организира Традиционният панаир на град Луковит. За жителите и гостите беше готова концертна стратегия, която провокира интереса на аудитория от всички възрасти.

Официалното начало на събитието сложи заместник-кметът на общината Георги Георгиев, който насочи благопожелание за здраве и благополучие, ведро въодушевление и приятни страсти в празничните дни.

Запомнящи се концерти на площад „ Трети март “ изнесоха известната певица Райна с Ансамбъл „ Фолклорни наследници “, дуетът Алекс и Влади и латино кралете Торино и Пашата.

На финала пиромузикален театър озари небето над Луковит с блестяща приказност от разноцветни светлини.

В рамките на панаирните дни се състоя и Двудневен фестивал „ Празник на локалната еднаквост на територията на МИГ Луковит-Роман „ Живо завещание “ – обреди, песни и танци, храна и питиета “, който публично откри заместник-кметът Цветенка Хаджиева.

Публичното събитие включваше ревю на локални производители и занаятчии и концертна стратегия с присъединяване на просветителни институции и читалища от общините Луковит и Роман. Чрез обособените изяви в събитието бяха разпространявани резултати от планове, осъществени в осъществяване на Стратегията за водено от общностите локално развиване на МИГ Луковит-Роман. Читалищните дейци също се бяха погрижили да покажат част от кулинарната специфичност на общността, представяйки обичайни за другите обитаеми места ястия и питиета.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР