Реорганизацията на булевардите Патриарха“, Витоша“ и Фритьоф Нансен“ отново вдигна

...
Реорганизацията на булевардите Патриарха“, Витоша“ и Фритьоф Нансен“ отново вдигна
Коментари Харесай

Страстите около „Патриарха“ – ГЕРБ поискаха оставката на зам.-кмета по транспорта. Той ги увери, че има двоен скок на велосипедистите

Реорганизацията на булевардите „ Патриарха “, „ Витоша “ и „ Фритьоф Нансен “ още веднъж подвигна пристрастеностите в СОС.

От ГЕРБ-СДС приканиха за оставката на зам.-кмета по превоз Илиян Павлов и да се възвърне остарялата организация на придвижване. „ Един месец жителите стачкуват, а ние сигнализираме за неналичието на бистрота и план, а на нас ни се хвърлят картинки, нищо, което да съставлява формален документ ”, съобщи общинският консултант от ГЕРБ-СДС в София Прошко Прошков.

Прошков изясни, че няма позволение за промени по булеварда, нито план. „ На 11 май от Европейския център за транспортни политики обявиха, че няма координиране с нужните институции. Два дни по-късно началникът на Столична дирекция на вътрешните работи съобщи, че подобен план не е импортиран и че би трябвало да има един месец интервал, в който да се прегледа решението за тъжби ”, напомни общинският консултант. Антон Хекимян, съобщи, че Борис Бонев е направил обществено признание за неуспеха на ПП-ДБ-СС по новата организация на придвижването по „ Патриарха “ и прилежащите булеварди. „ Борис Бонев сподели, че занапред ще имало работни групи и разбор и че кметът Терзиев не е склонен с измененията по булевардите ”.

От Българска социалистическа партия също призоваваха кмета Васил Терзиев да отдръпна заместник-кмета по превоза Илиян Павлов. Не би трябвало да продължаваме да бъдем подвеждани по този метод и вместо да се вземат решение проблеми, да се основават нови, съобщи в СОС ръководителят на превоза комисия към Съвета Иван Таков. „ Виждаме тоталното неглижиране на мнението на хората “.

Отговорните за това фактори в Столичната община съгласно Таков по никакъв метод не се пробват да намерят уравновесено решение, което да удовлетворява живущите там и хората, които желаят да употребяват велоалеите. Той е на мнение, че предстоящият резултат за по-бърз градски превоз няма да се случи, а ще стане тъкмо противоположното. Направихме нова изключителна комисия, на която повече от четири часа дебатираха общински съветници и заинтригувани страни – чуха се отзиви и за най-голямо страдание още веднъж не се откри решение, означи общинският консултант. Той за следващ път прикани кмета Терзиев новата организацията на придвижването да бъде спряна и да бъде върната предходната.

Заместник-кметът по превоза от ПП-ДБ-СС Илиян Павлов изясни, че планът за новата организация на придвижване е изцяло легален.

Той акцентира, че планът е минал през комисията, координиран е от „ Пътна полиция “ и от дирекция „ Управление и разбор на трафика “ в Столичната община. Той цитира данни, съгласно които има двойно нарастване на велосипедистите по новите велоалеи . Около 1900 -2000 нови велосипедисти дневно се възползват от новата инфраструктура, акцентира Павлов.

„ Становища от Столична дирекция на вътрешните работи се получават единствено при категорично поискване от заинтригуваните страни. Това значи, че те са длъжни в едномесечен период да дадат мнение, единствено в случай че Столична община го е изискала ”, съобщи Борис Бонев.

Той изясни, че през идващите три месеца стартира непрестанен разбор на терен.

„ Ще бъде огледан още един път планът, като ще бъдат поканени още веднъж Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да се взимат решения дали нещо да се усъвършенства ”, добави Бонев. Той оповести, че ще се сътвори работна група включваща заместник-кметът по превоз, представители на администрацията, на Столична дирекция на вътрешните работи и всички заинтригувани лица.

„ Ще има обстоен отчет както и аудионаблюдение на всички съвещания на комисиите, с цел да се вижда кой какво е споделил по време на тяхното осъществяване ”, сподели Борис Бонев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР