От 22 часа в съботната вечер трябваше да се наслаждаваме

...
От 22 часа в съботната вечер трябваше да се наслаждаваме
Коментари Харесай

СТРАСТ: Полудели фенове на Ривър изпотрошиха автобуса на...

От 22 часа в съботната вечер трябваше да се любуваме на огромното футболно шоу - финалът реванш за Копа Либертадорес сред огромните врагове на Аржентина Ривър Плейт и Бока Хуниорс. Това обаче не се случи, мачът е отсрочен за 24 часа по-късно, заяви Гонг.бг.

Причината са фенските безумия от последователите на Ривър. Те нападнаха рейса на Бока с камъни и бомбички. Голяма част от прозорците на возилото бяха счупени и раниха играчи на отбора. Най-сериозно пострадаха Пабло Перес и Леонардо Балерди, които бяха откарани в болница, а след няколко часа се върнаха на стадиона с превръзки на очите. Голяма част от съотборниците им пък се усещаха доста неприятно поради вдишания сълзотворен газ, употребен от полицията против почитателите.

От Бока оповестиха, че играчите не са във физическо и прочувствено положение да излязат на терена. Въпреки това дуелът на няколко пъти бе пренасрочван с концепцията да се организира по проект.

От Южноамериканската футболна асоциация CONMEBOL не скриха, че желаят дуела да се изиграе все пак. Твърди се, че президентът на FIFA Джани Инфантино също е декларирал на управлението на Бока, че в случай че играчите не излязат на терена, отборът ще бъде дисквалифициран. Появи се и медицински отчет, който удостоверява за ранените футболисти, само че прецизира, че раните им не са задоволително съществени, с цел да доведат до отсрочване на дуела. Треньорските екипи даже се появиха на терена, само че не и играчите.

В последна сметка стана ясно, че двата тима са сключили пакт да не организират дуела довечера и единствено това е довело до окончателното му отсрочване за неделя вечер. Междувременно, конфликтите сред полиция и почитатели на Ривър продължиха отвън рамките на " Ел Монументал ", а все още задържаните са 16.

Припомняме, че първият дуел сред двата отбора приключи 2:2, а при ново реми ще се стигне до продължения и вероятно дузпи. За първи път в историята двата аржентински гранда играят между тях във финала на Копа Либертадорес.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР