От 22.1.2022 до 23.5.2022 посетителите на Регионален природонаучен музей- Пловдив

...
От 22.1.2022 до 23.5.2022 посетителите на Регионален природонаучен музей- Пловдив
Коментари Харесай

Единствената в Европа реплика на астронавтския костюм на Нийл Армстронг ще може да се види в природонаучния музей в Пловдив


От 22.1.2022 до 23.5.2022 посетителите на Регионален природонаучен музей- Пловдив ще имат опцията да видят и допрян единствента в Европа публична имитация на астронавтския костюм , с който преди 52 години Нийл Армстронг стъпва на Луната и трансформира вечно човешката история.

Статуята на космонавтския костюм на Нийл Армстронг от задачата „ Аполо “ 11 гостува у нас, с помощта на Посолството на Съединените Щати в България , и е предоствена от Постоянното посланичество на Съединени американски щати към интернационалните организации във Виена.

Тази неповторима галактическа екипировка е основана в 15 лимитирани броя от Националният музей по въздухоплаване и аеронавтика (NASM) към Смитсониевия институт в Съединени американски щати, където се съхранява и истинския костюм на Армстронг.

Инициативата за изработването на общо 15 реплики на костюма на Армстронг е на НАСА и се реализира във връзка 50 годишнината на задачата Аполо 11 и кацането на Луната за първи път.

Съвършено прецизната и достоверна направа ще разреши на посетителите на музея освен да се приближат до един невиждан миг в човешката история, само че и да научат любопитни обстоятелства за специалността космонавт .

Какво е осигурявало сигурността на космонавтите в Космоса и по какъв начин наподобява първият скафандър, в който човек се е разходил по лунната повърхнина?

Отговорът може да откриете до 23 Май в Регионален природонаучен музей- Пловдив !
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР