От 2022 г. всеки новопостроен дом във Великобритания трябва да

...
От 2022 г. всеки новопостроен дом във Великобритания трябва да
Коментари Харесай

Великобритания задължава всеки дом да има зарядно за електромобили

От 2022 година всеки новопостроен дом във Англия би трябвало да разполага наложително със станция за зареждане на електрически коли.

Това е поредна крачка в Плана на държавното управление на Острова да ограничи използването на бензинови и дизелови коли за понижаване на нездравословните излъчвания. Основна цел е до 2030 година в страната да спрат да се продават стандартни коли, а от 2035 година да бъде спряна и продажбата на хибриди, като ще се позволява единствено продажбата на електрически автомобили.

Въвеждането на наложителни зарядни станции е поредна част от тактиката на държавното управление за понижаване на излъчванията нездравословни газове и желанието й да бъде международен водач по въпросите на екологията.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Престижните европейски производители на коли водят све...

„ Инвестираме в нови планове за преобразяване на вятърната сила във водород, и нашата тактика за нулев отпечатък се чака да притегли към 90 милиарда английски лири вложения от частния бранш, като подтиква основаването на висококвалифицирани работни места с висока заплата ", сподели министър председателят Борис Джонсън.

Изискването за станциите за зареждане от следващата година ще засегне всички жилищни здания, всички промишлени, както и паркинги с повече от 10 места за паркиране.

В момента множеството притежатели на електрически автомобили ги зареждат с елементарен кабел, не със станция, а това лишава доста повече време. Според разнообразни калкулации на компании на Острова, междинната цена за инсталиране на особено зарядно устройство вкъщи е към £800 (около 1860 лева – бел. ред.). Правителството, обаче, оказва мощна финансова поддръжка за инсталирането на станциите.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
По този въпрос се води жарък спор в Германия: Наистина ли електрическите автомобили са най-хубавото решение...

Новото условие, обвързвано с електрическите автомобили, провокира гнева на лейбъристите, които разкритикуваха проекта на държавното управление и упрекнаха премиера Джонсън, че „ проваля английските автомобилни компании и служащите в тях “.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР