От 2000 г. са разработени новите норми за строителството на

...
От 2000 г. са разработени новите норми за строителството на
Коментари Харесай

Бивш шеф в АПИ: Цялостното подновяване на пътната маркировка струва около 250 млн. лв.

От 2000 година са създадени новите правила за строителството на пътища у нас – скоростният път край Боснек е планиран и построен по тях. Това съобщи в „ Тази заран “ инж. Георги Златев – някогашен шеф на дирекция „ Поддръжка на пътища “ в Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Той не може да се изясни по какъв начин съгласно оживелите има още един избавен от нещастието, тъй като Спешна помощ се е отзовала за минути на мястото на случая.

По думите му пътят е с Акт 15, където е записано, че заданието е изпълнено по този начин, както е проектирано.

„ Тези нормативи са написани по пример на немските и съветските стандарти – Германия е страна-еталон за строителството на пътища. Към днешна дата, според новите нормативи, би трябвало да се направи проучване, само че това са 20 хиляди км “, сподели Златев.

Според него пътната маркировка е доста скъпа за поддържане и с цел да дава отговор на условията в цялата страна, би трябвало да се влагат към 250 млн. лева „ В последните години има голям напредък в размера на възлаганите действия във връзка с маркировката “, добави той.

Златев разяснява, че сега АПИ разполага с бюджет към 200 млн. лева годишно за поддържане на пътищата. Допълни, че притежателят на пътя дава отговор за неговото положение, само че без нужния финансов запас – това няма по какъв начин да бъде осъществено.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР