От 20 декември 2021 г., пътуващите за Австрия трябва да

...
От 20 декември 2021 г., пътуващите за Австрия трябва да
Коментари Харесай

Промени в режима на влизане в Австрия

От 20 декември 2021 година, пътуващите за Австрия би трябвало да показват както документ, че са имунизирани или преболедували ковид, по този начин и отрицателен резултат от PCR тест или трета доза ваксина, оповестиха от Министерство на външните работи.

Като част от така наречен предписание 2G, документът за имунизация не би трябвало да е по-стар от 270 дни, а документът за преболедуване не би трябвало да бъде по-стар от 180 дни.
Австрия вкарва по-строги ограничения поради Омикрон
Австрийското министерство на опазването на здравето заяви, че от понеделник, 20 декември, се вкарват по-строги ограничения за влизане в Австрия с...
Прочети повече
Освен един от двата документа, жителите, идващи в Австрия, би трябвало да показват и отрицателен резултат от PCR тест, не по-стар от 72 часа или да са си сложили бустерна доза ваксина. Когато жителите, отговарящи на правилото “2G “, не показват резултат от тест или надлежно нямат сложена бустерна доза, те ще бъдат сложени под карантина, от която могат да се освободят след PCR тест. Също по този начин пътуващите би трябвало авансово да се записват на следната страница: https://entry.ptc.gv.at/.

Гражданите, които не са ваксинирани и не са преболедували в посочените периоди, ще бъдат сложени в незабавна 10-дневна карантина. Тя може да бъде прекъсната на 5-ия ден след PCR тест. В този случай регистрацията на https://entry.ptc.gv.at/ също e наложителна.

Новите условия не важат за деца под 12-годишна възраст, с изключение на ако съпътстващият ги не е сложено под карантина. Подробности за ограниченията при влизане в Австрия са оповестени на Министерство на външните работи Ситуационен център: https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/32289

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на Република България във Виена в работно време на следния телефонен номер: +43 1 505 31 13, и в извънработно време на дежурен телефонен номер: +43 1 505 64 44, или на имейл адресите: [email protected], [email protected].

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР