От 2 до 3 декември 2023 г. в гр. Варна

...
От 2 до 3 декември 2023 г. в гр. Варна
Коментари Харесай

Ето ги наградените от двата конкурса в рамките на Вапцарови дни - 2023

От 2 до 3 декември 2023 година в гр. Варна за девети следващ път се провеждоха Националните поетични празници " Вапцарови дни ". От Varna24.bg припомняме, че това е деветото им следващо издания. В рамките на " Вапцарови дни – 2023 " бяха включени Петият народен книжовен конкурс, отдаден на Никола Й. Вапцаров, и Деветият народен рецитаторски конкурс по произведения на Никола Й. Вапцаров – за фенове.

В Национален книжовен конкурс участваха създатели на стихотворения или есета, отдадени на Никола Вапцаров. Тази година за оценка бяха подадени 49 произведения от разнообразни създатели, без ограничаване на възрастта. 

В състезанието за рецитатори-любители по произведения на Вапцаров присъединяване обявиха 51 реализатори на художествено слово по произведения на поета. Те бяха разпределени в четири възрастови групи.

Поетичните празници започнаха в зала " Пленарна " на Община Варна с рецитал на произведения на Вапцаров. Галаконцертът на класиралите се на първите три места във всяка възрастова група от състезанието за рецитал се организира на 4 декември от 13:00, оповестиха от ВВМУ.

Награди получиха:

 

Първа група

Първо място: Даная Атанасова

Второ място: Калоян Беликов

Трето място: Марк Уотсън

Втора група

Първо място: Николай Попов

Второ място: Калоян Тодоров

Трето място: Валерия Колева

Трета група

Първо място: Алекс Алексиев

Второ място: Невяна Пенкова

Трето място: Емре Халитов

Четвърта група

Първо място: не се присъжда

Второ място: Радостина Игликова

Трето място: Екатерина Попова, Паулина Качулева, Александра Христова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР