От 19-ти до25-ти септемвриСеверняшкият ансамбъл за народни песни и танци

...
От 19-ти до25-ти септемвриСеверняшкият ансамбъл за народни песни и танци
Коментари Харесай

Директорът на Северняшкия ансамбъл: Представихме се повече от отлично пред публика от около 1,3 млн

От 19-ти до25-ти септемвриСеверняшкият отбор за национални песни и танци " Иван Вълев " - Плевенвзе присъединяване в най-престижния интернационален танцов конкурс на Република Корея – Cheonan World Dance, като завоюва сребърен приз.Танцовият състав показа емблематични постановки вняколко общи концерта дружно с другите интернационални групи в градовете Чонан и Мокпо.

„ Още на десети юни 2022 година във фестивал, извършен в Унгария Северняшки отбор – Плевен завоюва първата са за тази година премия от 27-я Дунавски карнавал в Будапеща. Следва присъединяване на една от емблемите на Плевен в Швейцария, дружно с Националния гвардейски оркестър в град Базел с присъединяване на военни от Канада, Англия, Норвегия, Уелс, Австралия, Белгия, Шотландия, Индия, Швеция, Швейцария, Военновъздушните сили на Съединени американски щати, Южна Африка, Малта и България.

Преди два дни се завърнахме и от Световен танцов фестивал, който се организира в Сунан -Южна Корея “.



Това сподели на среща, която се състоя по покана на Община Плевен, шефът на Северняшки отбор „ Иван Вълев “ Данаил Цолов, като показа, че фестивалът е бил придружен от Национален танцов конкурс, махленски церемониал, танцови празненства, в това число и самостоятелни танцови борби, в които са взели участие сътрудници от ансамбъла.



„ Разбира се, всичко беше в ръцете на журито, само че считам, че се представихме повече от чудесно пред аудитория от към милион и триста хиляди индивида “, сподели той.

Осем са били задграничните съставиа тези, представящи Корея са били повече от 17, посочи Цолов. Той добави, че множеството от корейските сформира са били училищен.



Данаил Цолов сподели, че Северняшкият отбор работи към този момент по подготовката на премиерна стратегия във връзка отбелязването на 65-та годишнина от основаването му, която следва да бъде маркирана през 2024 година Предстои и концерт на Северняшки отбор – Плевен в НДК в столицата в края на месец март 2023 година

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР