От 19 ноември до 2 декември 2021 г. в „LUCKY

...
От 19 ноември до 2 декември 2021 г. в „LUCKY
Коментари Харесай

Киномания в Пловдив пленява с музикално кино и незабравими...

От 19 ноември до 2 декември 2021 година в „ LUCKY Дом на киното “ ще се организира 16-тото издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив. Тази година кинопанорамата ще продължи цели 14 дни. Ще бъдат показани 27 заглавия.

Програмата е разграничена в 4 рубрики – „ Фестивал на фестивалите “, „ Музиката “, „ Фестивал на френския филм “ и „ Класически удоволствия “. Във „ Фестивал на фестивалите “ ще забележим заглавия от най-популярните международни кинофоруми. Сред тях са и доста наградени филми – иранската драма на Асгар Фахради „ Герой “, притежател огромната премия на журито в Кан, „ Най-лошата персона на света “, отличен за най-хубава актриса – Ренете Рейнсве, както и английският „ Белфаст “ на Кенет Брана спечелил премията на публиката в Торонто.

В графа „ Музиката “ ще се срещнем с историята на Арета Франклин в „ Респект “, който споделя за ранните ѝ години на напредък в кариерата. В програмата е включен танцовият испанско-италиански „ Сърцето ми танцува “, а феновете на танците не трябва да пропущат и следващото ново заглавие от Карлос Саура „ Кралят на целия свят “.



Феновете на киното ще могат да гледат и „ Класическите удоволствия “ – 4 паметни европейски заглавия от средата на предишния век. В „ Брак по италиански “, спечелил „ Златен глобус “ през 1964 година ще се срещнем на огромния екран с легендите Марчело Мастрояни и София Лорен. Друга италианска лента от 60-те – „ Любов моя, помогни ми “ показва неповторимите Алберто Сорди и Моника Вити в една прелестна комедия. С „ Фортунела “ ще се върнем чак до 1958 година – филмът, за който Нино Рота автентично написа фамозната музикална тематика, разпространявана по-късно в „ Кръстникът “. Четвъртото класическо заглавие е „ Сияние на жена “, в което ще забележим сантиментална история сред Ив Монтан и Роми Шнайдер под режисурата на Коста-Гаврас.



По време на „ Киномания “ почитателите на седмото изкуство ще могат да се насладят и на още две дългочакани нови заглавия. Във " Френският бюлетин на Либърти, Канзас Ивнинг Сън " – последната творба на Уес Андерсън е със звездна селекция от паметни артисти в неповторимия за режисьора жанр - Бенисио дел Торо, Тилда Суинтън, Леа Сейду, Франсис Макдорманд, Тимъти Шаламе, Оуен Уилсън, Бил Мъри, Уилям Дефо, Кристоф Валц. Драматичната история на именитата фешън къща е екранизирал Ридли Скот в „ Домът на GUCCI “, като на екрана ще забележим страховит актьорски състав - Лейди Гага, Адам Драйвър, Джаред Лето, Джеръми Айрънс, Ал Пачино, Салма Хайек.

Билетите са в продажба на касата на LUCKY Дом на киното, а онлайн резервации могат да се вършат на boxoffice.bg. Цените са 8лв и 6 лева за учащи и пенсионери, а за „ Класически удоволствия “ – 7 и 5 лева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР