От 18 юли насам, ЕС е предоставил над 490 пожарникари

...
От 18 юли насам, ЕС е предоставил над 490 пожарникари
Коментари Харесай

ЕС предоставя помощ на Гърция и Тунис в борбата с горските пожари

От 18 юли насам, Европейски Съюз е дал над 490 пожарникари и 9 противопожарни самолета на Гърция и Тунис в битката с бързо разпространяващите се горски пожари.

Двете средиземноморски страни желаеха помощ посредством Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз и в отговор:

· 10 страни (България, Хърватия, Кипър, Франция, Италия, Малта, Полша, Румъния, Словакия и Сърбия) оказват помощ за преодоляване на горските пожари в Гърция с над 490 пожарникари и 7 самолета, дислоцирани в разнообразни региони на страната. Един чиновник за връзка на Европейски Съюз подкрепя координацията на интервенциите в Гърция, а сателитната система на Европейски Съюз за изключителни обстановки „ Коперник “ оказва помощ за правенето на карти за оценка на вредите в няколко области в района на Атика и Родос.

· В северозападната част на Тунис са изпратени 2 самолета за битка с огъня от запаса rescEU в Испания.

Противопожарният флот rescEU включва: 10 междинни самолета вид Canadair, 14 по-леки, и 4 хеликоптера.

Резервът на Европейски Съюз за гражданска отбрана включва 4 самолета вид Canadair, 12 наземни екипа за гасене на горски пожари и 2 екипа за оценка и съвещания, наред с над 400 пожарникари разполагаем през лятото.

Европейски Съюз укрепи и своя Координационен център на Европейски Съюз за реагиране при изключителни обстановки със специфичен екип за помощ при горски пожари, който да следи, планува и подхваща превантивни дейности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР