От 16-ти до 29-ти ноември 2018 г. в LUCKY Дом

...
От 16-ти до 29-ти ноември 2018 г. в LUCKY Дом
Коментари Харесай

Киномания пристига в Пловдив с 30 хитови заглавия

От 16-ти до 29-ти ноември 2018 година в LUCKY Дом на киното ще се организира 13-тото издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив. Световната кинопанорама е едно от най-значимите и известни кино събития в България и тази година изданието в Пловдив ще продължи още веднъж 14 дни. Събитието е включено в културната стратегия на града и се реализира със съдействието на Община Пловдив.

На КИНОМАНИЯ в Пловдив ще забележим премиерно едни от най-атрактивните и стойностни филми от международното кино - последните хитови заглавия, създадени в Европа и оттатък океана, български, детски, музикални, документални филми и несъмнено, класики. Афишът на КИНОМАНИЯ в Пловдив включва 30 заглавия от целия свят.

Киномания в Пловдив ще открие филмът, който даде началото и на фестивала в Берлин. Новият филм на Уес Андерсън ( “Гранд хотел Будапеща ”) - “Островът на кучетата ” е анимацията с гласовете на Едуард Нортън, Скарлет Йохансон, Бил Мъри, Тилда Суинтън, Йоко Оно, Харви Кайтел и още доста звездни имена.

Паоло Сорентино ( “Младост ”) също влиза за следващ път във фестивалната стратегия с новия си филм “Те ”, отдаден на извънредно спорната персона на някогашния премиер-министър на Италия Силвио Берлускони. Заснемайки някои от най-виртуозните подиуми в досегашното си творчество, Сорентино изтръгва неистово осъществяване от обичания си артист Тони Сервило, прочут от прелестния „ Великата хубост ”, за който Сорентино печели „ Оскар ” за най-хубав чуждоезичен филм.

Робърт Редфорд разгласи, че “Старецът и оръжието ” ще бъде последният му филм като артист, и като подобен очарователното занимателно криминале за елегантния банков обирджия Форест Тъкър e идеално попадение за именита кариера. Във кино лентата взе участие и Кейси Афлек.

Акцент в програмата на тазгодишното издание на кинофестивала са три биографични заглавия, които ще зарадват освен феновете на този род. Рудолф Нуреев, Винсент ван Гог и папа Франциск ще опишат своята история на огромен екран.

“Рудолф Нуреев: Бялата гарга “ е третият режисьорски план на артиста Ралф Файнс, който взе участие и в самия филм. Сценарият пък е на реномирания драматург Дейвид Хеър (Часовете, Четецът). Един вълнуващ портрет на брилянтен, мистериозен актьор, чиито гений и характер го вършат предназначен да раздруса освен света на балета, само че и този на интернационалните връзки.

В центъра на изумителния “Ван Гог: Пред портите на вечността ” стои покъртителното осъществяване на Уилям Дефо (с премия от Венеция за най-хубав актьор) – неговият Винсент е по едно и също време прояснен, вманиачен, брилянтен, беззащитен, унищожен и, в последна сметка, триумфиращ.

Вим Вендерс се впуска в дебрите на документалното кино - “Папа Франциск: Човек на думата си ” е по-скоро персонално пътешестване дружно с папата, в сравнение с биографичен филм за него.

Майкъл Мур рисува гневен и притеснителен портрет на Америка при Тръмп с новия си провокативен филм “Фаренхайт 11/9 ”.

Рубриката Класически удоволствия ще показа кино лентата на Марио Моничели “Приятели мои ” от 1975 година, а пълнометражната анимация от 1968 година “Жълтата подводница ” е изящен еквивалент на света на „ Бийтълс ”, един шедьовър-антология на всички анимационни техники на онази ера.

Боно, Мик Джагър, Ета Джеймс, Алиша Кийс, Кийт Ричардс, Арита Франклин са единствено част от имената в документалния филм “Музикалният храм на Алабама ”, с номинация за „ Грами ” за саундтрак компилация.

С “Глория Бел ” тазгодишният притежател на “Оскар ” за чуждоезичен филм, чилиецът Себастиан Лелио, прави римейк на кино лентата си от 2013, който завоюва интернационално добро име – Глория, като придвижва перипетиите на основната героиня в Лос Анжелис и кани неподражаемата Джулиан Мур за основната роля.

Фестивалът не не помни и за най-малките фенове на киното. Носителят на Оскар за късометражна анимация Александър Еспигар показва своя пълнометражен дебют – екранизация по обичания от генерации фенове разказ на Джек Лондон “Белия зъб ”. Другите заглавия за децата са “Мумините и чудната зимна страна ” и “Светът на Марни ”.

Цените на билетите са 8 и 6 лева /за студенти, възпитаници и пенсионери/.

Карта за 7 прожекции е 42 лева

За детските филми цената на билетите е 7 и 5 лева

Продажбата на билети ще стартира на 9-ти ноември /петък/ на касата на LUCKY Дом на киното и онлайн на boxoffice.

Киномания Пловдив се организира с поддръжката на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2018 година.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР