От 15 септември родителите сами ще решават дали да пускат

...
От 15 септември родителите сами ще решават дали да пускат
Коментари Харесай

Родителите сами ще решават дали да пускат децата си в ясла или детска градина |

От 15 септември родителите сами ще вземат решение дали да пускат децата си в ясла или детска градина, като на малчуганите няма да им се пишат отсъствия, заяви пред БГНЕС директорът на Дирекция " Образование " в Столичната община Мария Минчева. 

Децата, които за първи път след ваканцията се явяват на детска градина, не е належащо да носят медицински документи. Единствено медицински документи са нужни за тези, които за първи път ще влязат в детска градина или ясла. Останалите могат да бъдат изпращани, без да носят медицински документи, обяви Минчева и добави, че се преценяват с напътствията на институциите, които все още нямат такива условия за посещаващите до момента детски заведения.  

10 000 деца чакат за място в детска градина в София. Над 3000 нови свободни места ще бъдат оповестени на първото настоящо класиране, което ще се организира на 29 август. 

" Най-голям е дефицитът за децата в яслени групи. Системата демонстрира, че сред класиранията от май до края на юни се появиха нови претенденти. Основният ни ангажимент е ориентиран към децата на 3-6-годишна възраст. Тази година отчетохме, че и при тригодишните има дефицит, малко над 1500 места ", изясни Минчева. 

Според нея най-вече места не доближават в регионите " Триадица ", " Лозенец ", " Красно село ", а в последните няколко години и в регион " Витоша ". 

" В момента нямаме интеграция с частните просветителни институции. Има деца на 5 и 6 година, които попадат като чакащи, само че посещават частна детска градина или частно учебно заведение ", изясни шефът на Дирекция " Образование ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР