От 15 май влезе в сила забраната за разхождане на

...
От 15 май влезе в сила забраната за разхождане на
Коментари Харесай

Без кучета на плажа във Варна, глобата е солена

От 15 май влезе в действие възбраната за разхождане на домашни любимци по плажните линии на територията на община Варна. Ограничението ще работи единствено през летния сезон – до 1 октомври, заяви БНР.

С признатите предходната година промени в Наредбата за публичния ред на територията на община Варна разходките на четириногите питомци са неразрешени и на територията на образователни, детски и здравни заведения, както и на детски и спортни площадки.

Размерът на санкцията за нарушителите е от 100 до 500 лв.. При наново нарушаване санкцията за жители е от 500 до 1000 лв..

За контрола ще наблюдават чиновници от общинска дирекция „ Управление на сигурността и надзор на публичния ред “, Общинска полиция и органите на Министерство на вътрешните работи.

Контрол ще се реализира на първо място на охраняемите плажове, тъй като физически не е допустимо да се управлява цялата плажна линия.

В момента се приготвят писма до Областната администрация с молба за слагане по плажовете на табели, информиращи за възбраната за разхождане на домашни любимци.

От Община Варна обясниха, че ще се свържат и с концесионерите на плажовете.

Етикети: Варназабранаплаж
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР