От 15 до 18 юли в София в Амфитеатър Sofia

...
От 15 до 18 юли в София в Амфитеатър Sofia
Коментари Харесай

Фестивал на социалното предприемачество отвори шатри в София

От 15 до 18 юли в София в Амфитеатър Sofia Ring Mall се организира първото издание на Фестивал на общественото предприемачество, който събира на едно място обществени предприятия от цялата страна. Целта е да продължим да даваме по-голяма публичност на идеите на обществените предприятия, да подкрепим тяхната активност и да насърчим направата и предлагането на артикули с добавена стойност. Организатори на самодейността са Български център за нестопанско право и платформата за артикули с идея – ДарПазар. В рамките на фестивалните дни посетителите ще имат опция да се включат в набор от действия и начинания, отдадени на смисъла от това да осигуряваме трудова претовареност на хора от уязвими групи, а точно:

15 – 18 юли: ДарПазар в Sofia Ring Mall

От 15 до 18 юли ще се организира празничен базар с основни настоящи лица – обществените предприятия. Базарът е мястото за шерване и другарство. Там, под сенчестите шатри посетителите ще открият освен голямо многообразие от красиви, практични и вкусни артикули, само че ще се срещнат със сърцати хора, които стоят зад изработката на дарове с добавена стойност. Ще имат опция да научат историите на предлаганите артикули, кой ги прави, за какво, какви ориси са преплетени и по какъв начин една покупка може да окаже позитивно влияние.



15 юли, 11:00 – 17:00 часа: Да пораснем дружно: хрумвания и дейности за по-добро на следващия ден

Заедно с общността обществени предприятия и виновни компании с поддръжката на Министерство на труда и обществената политика ще обърнем особено внимание на това по какъв начин обществените предприятия стигат до пазари и кои са положителните образци, провокации и нови благоприятни условия. Кои в действителност са обществените предприятия и по какъв начин се нареждат на пазара на артикули и услуги, както и по какъв начин динамичната 2020 година се отрази на обществено предприемаческия бранш на фона на общите трендове за развиване на обществената и икономическата среда са част от въпросите, на които дружно ща търсим отговори.

16 юли, 11:00 – 13:00 ч.: Speed dating със обществени иноватори

Добрите хрумвания са като хората. Имат потребност от още положителни хора. Точно тук е мястото, където младежи, студенти и обществени бизнесмени могат да се срещнат, да се опознаят, да генерират хрумвания, да обменят контакт и да обсъдят евентуални бъдещи партньорства.

16 юли, 17:00 – 18:00 ч.: Церемония по награждаване на финалистите в състезанието „ Най-добър бизнес проект на Неправителствени организации “

Подкрепата е най-важната работа! В края на работната седмица ще проведем и формалната гала по награждаване на спечелилите в състезанието „ Най-добър бизнес проект на Неправителствени организации “.

Ще срещнем посетителите с организациите, които са част от тазгодишното издание на Програмата по предприемачество „ LET’s GO 2021”. Организациите, показали най-хубав бизнес проект за насърчаване на обществено предприемаческа активност, ще получат финансова, менторска и експертна поддръжка, с цел да осъществят своите хрумвания за бизнес с идея. Ще разкажем повече за техните разнородни и съобразителни хрумвания за това по какъв начин дружно да задвижим света към по-добро.



17 и 18 юли, 11:00 – 13:00 | 16:00 – 18:00 ч.: Творчески работилници с ДарПазар

Направи си самичък подарък с идея! Каним всеки искащ да стане част от работната атмосфера на креативните обществени предприятия, които се занимават с направа на красиви и практични произведения за спомен. Нека се срещнем от близко с процеса по измисляне и основаване на скъпи блага и дружно изработим собствен личен подарък с добавена стойност.

Тези и доста други действия чакат софиянци и посетители на града на ФЕСТИВАЛ НА СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО. Играчки, бижута, значки, козметика, био хранителни и козметични артикули, текстилни произведения и какво ли още не – единствено на базарът на обществените предприятия.

Фестивалът се организира в границите на Програмата по предприемачество LET’s GO, която се реализира с поддръжката на фондация „ Америка за България “, УниКредит Булбанк, Telus International Europe и Аксенъчр България, с общителното домакинство на Sofia Ring Mall.

За повече информация: 0889 752 091, [email protected], Александър Киров, Български център за нестопанско право.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР