От 15 до 17 април ще се проведе иновативното състезание

...
От 15 до 17 април ще се проведе иновативното състезание
Коментари Харесай

Иновативното състезание "NFT Dataton 2022" събира млади учени и професионалисти

От 15 до 17 април ще се организира новаторското съревнование NFT Dataton 2022 . То се провежда от Nexo и Data Science Society в партньорство с Асоциация за развиване на София и Столична библиотека. Събитието ще събере на едно място млади учени и експерти в предизвикателство за прогнозиране цените на NFT активи.
В рамките на 48 часа специалисти, анализатори и запалянковци в сферата обработката на данни, ще придобият скъп опит с данни, събрани и готови особено за изданието на NFT Dataton 2022, описаха в студиото на Радио София доцент Александър Ефремов от ТУ, съосновател на A4U; Серги Сергиев - съосновател на Data Science Society и финансовият анализатор от Nexo Симеон Русанов .
„ Като технология NFT са много сходни на другите цифрови крипто активи, т.е. технологията е доста сходна на биткойна. Единствената разлика сред биткойна и NFT е това, че два бикойна са едни и същи, а при NFT всеки актив е друг самичък по себе си “, сподели Симеон Русанов.


Задачата по своята същина е моделиране на данни, добави Серги Сергиев .
„ Експертизата, която е нужна е за хора студенти, които имат знания по математика, програмисти, анализатори и такива, които по някакъв метод работят със познания. Това, което предлагаме е екипна работа сред 3 и 5 души “, сподели Сергиев.
По думите му, NFT Dataton 2022 е добър старт за идни дребни компании или start up.
„ Желанието ни е да съберем бизнеса, образованието и експертизата в региона на data science “, добави доцент Александър Ефремов .
Налага ли се образованието да догонва бизнес потребностите можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР