От 14 май Регионална библиотека „Христо Ботев“ във Враца започва

...
От 14 май Регионална библиотека „Христо Ботев“ във Враца започва
Коментари Харесай

Регионална библиотека „Христо Ботев“ във Враца отваря врати за читатели

От 14 май Регионална библиотека „ Христо Ботев “ във Враца стартира да обслужва читатели на място в отделите „ Заемна за дома “, „ Детски отдел “, филиал в ж.к. „ Дъбника “ и „ Обща читалня “. Работата с консуматори ще се прави при строго съблюдаване на обществената отдалеченост и въведените противоепидемични ограничения.
„ До 13 май в библиотеката е направено цялостно разчистване на фондовете и инвентаризация “, посочи шефът на Република България - Враца Силвия Врачовска.
Всички върнати книги подлежат на карантина от 72 часа.
В постройката и залите на библиотеката няма да бъдат допускани хора без маски.
В „ Заемна за дома “, „ Детски отдел “ и филиал в ж.к. „ Дъбника “ ще се позволява по един четец, а останалите ще би трябвало да изчакат реда си на разстояние не по-малко от 1.5 метра.
В „ Обща читалня “ могат да влизат до трима консуматори, а читателските места ще бъдат ситуирани на разстояние от 2 метра. Отделът ще работи за информации и времето, което може да бъде прекарано в помещението е до 30 минути.
В отделите не се позволява потреблението на читателските компютри от потребителите.
В постройката на библиотеката не се позволява скупчване на хора на опашки и в групи на разстояние по-малко от 1.5 метра.
Отделите „ Краезнание” и „ Изкуство “ ще работят по поръчки, авансово изпратени на имейл: [email protected] Необходимата информация ще бъде предоставена на идващия работен ден в отдел „ Заемна за дома “.
Справочно-библиографски и информативен отдел ще обслужва отдалечено посредством питане на имейл: [email protected], фейсбук страницата: fb/libvratsa/ и телефон: 092/626170. Опишете каква информация ще Ви бъде нужна и тематиката, за която се отнася. В къси периоди ще върнем на Вашия имейл сканираната информация, с която библиотеката разполага. Важно е да оставите Вашето име и телефон за връзка, с цел да се свържем с Вас при нужда.
Библиотеката ще обслужва читатели в следното работно време:
За отделите „ Заемна за дома “, „ Детски отдел “ и „ Обща читалня “
понеделник – петък
от 9 до 18 часа
За филиал в ж.к. „ Дъбника “
8 - 12 часа
13 - 17 часа
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР