От 14.00 до 20.00 ч. на 1 януари ще бъде

...
От 14.00 до 20.00 ч. на 1 януари ще бъде
Коментари Харесай

Пътна полиция с екипи на невралгичните места за голямото прибиране утре

От 14.00 до 20.00 ч. на 1 януари ще бъде спряно придвижването на тежкотоварни коли

Пътна полиция е направила нужната организация за натоварения трафик на следващия ден към огромните градове. Причината е, че доста българи са слели почивните си дни и ще се прибират на 1 януари.

Главен контрольор Росен Рапчев - шеф на бранш „ Пътен надзор ” към Главна дирекция „ Национална полиция ”, разгласи, че ще има полицейско наличие във всички невралгични места.

„ Основната функционалност на полицейските екипи ще бъде на контролират и подкрепят придвижването. Знаете, че на автомагистрала „ Хемус “ има места, които са с краткотрайна организация на придвижването и се правят поправки. Получават се много огромни тапи. Имаме екипи, които да забавят трафика и да образуват тапата малко преди тунела, с цел да не остават хората вътре за дълго време “, изясни той.

Препоръката към всички жители е да се осведомят за метеорологичната ситуацията, да изберат различен маршрут, да не се изнервят и да се въоръжат с самообладание.

Главен контрольор Росен Рапчев посочи, че на всички входно-изходни артерии на градовете ще има организация, за не се образуват тапи и колони. Магистралите екипите пък ще наблюдават най-много за нахлуване на колите в спешната лента.

„ Препоръката е, когато се образува колона, всички да се движат в нея да не подхващат изпреварвания през спешната лента, защото след това няма по какъв начин да навлязат назад в колоната и се образува спомагателна запушалка “, добави той.

За облекчение на прибиращите се на 1 януари от 14.00 до 20.00 часа ще бъде спряно и придвижването на тежкотоварни коли./tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР