От 130 до 250 лв. за грам се продават бижутата

...
От 130 до 250 лв. за грам се продават бижутата
Коментари Харесай

Щурмуваме Сливен за евтино злато, в Бургас и София най-скъпо

От 130 до 250 лева за грам се продават бижутата по морето, а в Града на стоте войводи може да се купят за 79 лева на промоция

Туристи щурмуват Сливен за злато на промоция по 79 лева грамът. Това сподели изследване на „ Телеграф “, написа изданието в неделя.

Бижутата от благородния метал излизат най-тънко в Града на стоте войводи . Затова предколедно хората от други обитаеми места си провеждат турове до там за шопинг на украшения. Това е по-евтино даже от стойностите в заложните къщи, където бижутата на остаряло са по 90 лева за грам, коментирали търговци пред „ Телеграф “.

Цените на новите златни гривни, пръстени и верижки са промоционални в седмиците преди Коледа, като стартират от 79-85 лева за грам в Сливен и стигат до 250 лева в Бургас, посочила репортерска инспекция.

В София грамът върви към 120 лева, а в Русе е от 98 лева нагоре . Изобилие от златни бижута се оферират в ювелирните магазини във Варна, като цените се преценяват с тези на златото по интернационалните тържища.

Витрините са отрупани с всевъзможни произведения. Брачните халки от злато са от 150 и 250 до 350 лева Твърдите гривни са от 540 до 900 лева, ажурните - по 1560 лева При гривните с оплетка, в комбиниране с камъни цената доближава и до 2400 лева Предлагат се и детски златни гривни за по 140-170 лева Най-евтините годежни пръстени са от 125 лева и са с цирконий, а най-скъпите с елмаз – 1400 лева Има и обилие от златни синджири, като цените зависят от грамажа, сложността на оплетката и типа на вплетеното злато. Най-изгодно е ефирно дамско колие „ Безкрайност “ за 178 лева, само че има и по-масивни мъжки ланци по 1500, 2700, 4900 и даже по 10 370 лева Дамските огърлици може да надвишават 2300 лева, като има комплекти с гривна от 2260 до 3650 лева

От 130 до 250 лева за грам се продават в Бургас златните бижута . Изделия в долния ценови предел могат да се намерят в по-малките и непретенциозни златарски магазини, вид занаятчийски работилници, в които накитите се създават на място с отливки по азбучник. Най-бюджетно излизат стилните в последно време минималистични висулки, които могат да се купят и за по 100 лева За гривна, пръстен или обеци цените стартират от 350 лева нагоре. Ако клиентът пожелае съответен модел отвън каталога на ателието, цената скача двойно и тройно. Повечето магазини на известни бижутерски марки от дълго време не обявяват цената на стоката си „ на грам “, а на произведение. С най-високи цени след аксесоарите с диаманти се подреждат тези с рубини, сапфири и изумруди. Бижу с подобен камък излиза най-малко по 500 лева на грам.

Между 99 и 105 лева на грам е приблизителната цена на обработено злато в бижутерийните магазини в Стара Загора . Като цяло цените варират в доста огромен диапазон – от към 200 лева за пръстен до над 2000. Предлагат се комплекти огърлици и пръстени, които излизат много солено – над 2500-2600 лева

„ Всичко зависи от обработката и компанията, която предлага бижутата. Има значение и страната, в която бижуто е създадено и дали е ръчна работа. Затова и разликите в цените са толкоз огромни. Преди коледните празници се търсят доста годежни пръстени. Ако не са сигурни дали бижуто ще се хареса на дамата, предлагаме вид с ваучери – много клиенти се възползват от тази алтернатива “, разказала Мария Динева, шеф в един от бижутерийните магазини в града на вършиме улици.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР