От 13 март в Художествена галерия Кирил Петров“ в Монтана

...
От 13 март в Художествена галерия Кирил Петров“ в Монтана
Коментари Харесай

Музеят в Монтана представя нова интересна изложба

От 13 март в Художествена изложба „ Кирил Петров “ в Монтана ще бъде подредена изложбата „ Приложни изкуства “. Творбите в нея са владеене на галерията и са на създатели от цялата страна.
Посетителите могат да видят творби на художествения текстил като стенни декоративни пана, керамични пана и съдова декоративна керамика, на дърворезбата и дървопластиката, рисуваната коприна в техника „ Батик “. Приложната графика е показана с планове на плакати и на непокътнат знак. Участват и цветни илюстрации от Александър Жендов.
Интересни са мозайките на двама от майсторите на това изкуство – Валери Никифоров и Илия Илиев. Сценографията и театралният костюм също участват в изложбата. Металопластиката и художествената снимка изненадват с майсторско осъществяване.
Сред експонатите в изложбата са и произведения от локалните създатели Найден Кирилов от Берковица, Чавдар Антов от с. Меляне, Мартин Георгиев от с. Ерден и Илия Велев от Лом.
Тази галерия припомня за занаятите от предишното, които във времето са се развили и обособили като независими изкуства и които вършат актуалния интериор по-красив и комфортен, а градската среда – по-интересна и колоритна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР