От 12 до 17 януари за Бургаска област е обявена

...
От 12 до 17 януари за Бургаска област е обявена
Коментари Харесай

В Бургас обявиха грипна епидемия, учениците минават на онлайн обучение

От 12 до 17 януари за Бургаска област е оповестена грипна зараза. Учебният развой обаче не следва да бъде пресечен, макар настояването на редица шефове на учебни заведения. Очаква се решението на министъра на образованието учениците и студентите да преминат към онлайн образование. На изключително съвещание Областният спешен щаб наложи прецизен филтър в детските заведения.

От на следващия ден влиза в действие възбраната за влизане на родители в детски градини и носене на маски измежду личния състав на детските заведения, а от четвъртък грипната зараза е в действие за цялата бургаска област, в която учениците минават в неприсъствено образование.

Сред ограниченията са още прекратяване на планувани съвещания на бременни дами и кърмачета, прекратяване на всички профилактични прегледи и имунизации, лечебните заведения да плануват разширение на легловия потенциал на вътрешните отделения за сметка на други отделения с оглед обезпечаване приемането на ориентирани пациенти с грип, стана ясно още от думите на регионалния шеф проф. д.н. Мария Нейкова.

Здравните инспектори сочат че изумени от грип от вид А до предходната седмица са деца до 4 години, а за тази седмица заболеваемостта е при 5 до 14-годишните. Процентът заболели пораства, като минимум регистрирани са пациенти сред 35 и 60 години, които са имунизирани.
20% в петък, през днешния ден са към този момент 30% – с тази наклонност на следващия ден болните деца, които ще отсъстват от детските градини ще бъдат над 40%. Затова бяха взети тези остри ограничения. Да не забравяме че в детските градини има и скарлатина, това ни тормози всички доста.
Димитър Николов, кмет на община Бургас

„ През последния месец има четири гърмежа на скарлатина, имаме информация естествено до министерството. Знаете че това е бактериална зараза. Затова се постановиха спомагателни ограничения в детските градини. Те също бяха разисквани днеска тука “, съобщи началникът на РЗИ Бургас доктор Георги Паздеров.

Препоръчва се стерилизация в учебните заведения и поликлиниките, като на 17 януари спешният щаб ще бъде призован още веднъж с цел да реши дали ще се наложи удължение на противоепидемичните ограничения.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР