От 12 декември Националната агенция за приходите приема заявления за

...
От 12 декември Националната агенция за приходите приема заявления за
Коментари Харесай

НАП приема заявления от хора, които не могат да се контролират в хазарта

От 12 декември Националната организация за приходите приема заявки за регистриране в регистъра на уязвимите лица. Той не е обществен, като достъп до него имат единствено стеснен брой чиновници, избрани от изпълнителния шеф на приходната организация и хазартните оператори. 

Организаторите на хазартни игри могат да заявят връзка с регистъра през новата електронна услуга „ Предоставяне на информация за уязвимите лица от регистъра по член 10г, алинея 1 от Закона за хазарта “, която към този момент е дейна в е-портала на Национална агенция за приходите. За задачата те би трябвало да подадат заявление за достъп с дипломиран електронен автограф (КЕП), което се удостоверява от чиновник на Национална агенция за приходите.

Всеки, който счита, че не може да управлява времето, прекарано в
хазартни игри и средствата, които изразходва за присъединяване в тях, може да подаде Искане за регистриране в регистъра.

Документът може да се внесе на място в офис на Национална агенция за приходите или да се изпрати по имейл: [email protected], като в този случай би трябвало да е подписан с КЕП. В настояването има опция да се уточни съответен интервал, за който да се извърши вписването, като той не може да бъде по-кратък от две години.

Гражданите, които към този момент попадат в непубличния указател, могат да изискат изтриване на името си от него, като всяка смяна се прави персонално или от легален представител.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР