От 12 декември НАП ще поднови поддържането на регистъра на

...
От 12 декември НАП ще поднови поддържането на регистъра на
Коментари Харесай

НАП ще спира зависимите от хазарт да залагат


От 12 декември Национална агенция за приходите ще възобнови поддържането на регистъра на уязвимите към хазартни игри лица. Той няма да е обществен и до него ще имат достъп стеснен брой длъжностни лица, оповестиха от приходната организация.

" Искане за регистриране може да подаде всеки, който счита, че не може да управлява както времето, прекарано в
хазартни игри, по този начин и средствата, които изразходва за присъединяване в тях ", изясняват от там, представени от Българска телеграфна агенция.

Всяко лице, което счита, че има проблем с
хазарта, както и лицата, чието обществено състояние и/или ниво на приходи може да ги направи по-податливи към присъединяване в хазартни игри и насърчаване на хазартна взаимозависимост, могат да се впишат в този указател за възбрана или недопускане до присъединяване в хазартни игри. Вписаните лица също по този начин имат право сами да изискат заличаването им от регистъра.

Увеличение с 60% на броя на фирмите за онлайн
залози за миналата година е записала Националната организация за приходите (НАП). През тази година са регистрирани 16 уеб страницата. За съпоставяне през 2021 година те са били 10, а до тогава - шест.

От Национална агенция за приходите напомнят, че спрели над 130 платформи за онлайн
залози, защото не имат лиценз. Публикувани са също описи с лицензираните уеб сайтове (link is external), както и на тези, които са спрени (link is external). Приходната организация поучава всеки, който има предпочитание да залага онлайн, авансово да се осведоми дали определената от него платформа е лицензирана.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР